X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance ακυρώνει την εξαγορά της FTX

Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance ακυρώνει την εξαγορά της FTX

Η Binance, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε σε μια απότομη αλλαγή στάσης την Τετάρτη ότι καταργεί τα σχέδια για την απόκτηση του ανταγωνιστή της FTX.com, επικαλούμενη αναφορές για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και υποτιθέμενες κρατικές έρευνες.

Η εξέλιξη είναι ένα περαιτέρω πλήγμα για τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος θεωρείται παιδί-θαύμα των κρυπτονομισμάτων, αλλά έχει υποστεί μια θεαματική απώλεια το τελευταίο διάστημα.

Το Binance ανήκει στον Changpeng Zhao, έναν άλλοτε σκληρό αντίπαλο του Bankman-Fried, ο οποίος κατηγόρησε την FTX.com ότι ήταν αφερέγγυο προτού προσφερθεί να το διασώσει την Τρίτη.

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την πιθανή εξαγορά της FTX.com», είπε η Binance στο Twitter μια ημέρα αφότου αποκάλυψε ότι υπέγραψε μια μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων για την αγορά της FTX.

«Στην αρχή, η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πρόσφατες αναφορές στον Τύπο σχετικά με κακοδιαχείριση κεφαλαίων πελατών και έρευνες από ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Οι αμφιβολίες αυξάνονταν για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της FTX παρά την καλή θέση του Bankman-Fried στην Ουάσιγκτον ως δημόσιο πρόσωπο των επενδύσεων σε κρυπτογράφηση.

Η προσοχή εστιάστηκε στη σχέση μεταξύ της FTX και της Alameda Research, ενός εμπορικού οίκου που ανήκει επίσης στον Bankman-Fried που κατέβηκε από το διαδίκτυο την Τετάρτη, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Ο Zhao είπε την Τρίτη ότι ο όμιλός του είχε υπογράψει μια μη δεσμευτική επιστολή προθέσεων «για την πλήρη εξαγορά της FTX.com», η οποία πάσχει από «σημαντική κρίση ρευστότητας».

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα συνέχισαν να πέφτουν την Τετάρτη λόγω των προβλημάτων της FTX.

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης εξακολουθεί να προσπαθεί να επανέλθει αφότου το λεγόμενο stablecoin TerraUSD και ένα συνδεδεμένο token, το Luna, κατέρρευσαν τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ρίχνοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ονομαστικής αξίας από την αγορά.

Η πτώση για το bitcoin εν τω μεταξύ έρχεται μετά τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 10.000 κρυπτονομίσματα μετά τη δημιουργία του bitcoin το 2008.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share