X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ πλημμύρα στο γήπεδο Ολυμπιακού δεν οφείλεται σε ακαθάριστο οχετό, λέει ο...

Η πλημμύρα στο γήπεδο Ολυμπιακού δεν οφείλεται σε ακαθάριστο οχετό, λέει ο Δήμος Λευκωσίας

Δεν οφείλεται σε ακαθάριστο οχετό η πλημμύρα στο γήπεδο Ολυμπιακού, λέει ο Δήμος Λευκωσίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, απαντώντας σε δημοσιεύματα που του επιρρίπτουν ευθύνες σε σχέση με τις πλημμύρες στο γήπεδο του Ολυμπιακού και εγκαταστάσεις του.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας κάνει λόγο για «άδικους και ανυπόστατους» χαρακτηρισμούς εναντίον του, ενώ διευκρινίζει ότι έγιναν επισκέψεις και επιθεωρήσεις στον χώρο, για να σημειώσει ότι η πλημμύρα «δεν οφείλεται σε ακαθάριστο οχετό, αλλά στη μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε σε μικρό χρονικό διάστημα και στη μη έγκαιρη λειτουργία της αντλίας».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι ο ανοιχτός οχετός είχε επιθεωρηθεί πριν δύο μήνες από τον Δήμο Λευκωσίας και ήταν καθαρός, για να προσθέσει πως ο Δήμος προβαίνει συχνά σε ελέγχους καθαριότητας.

«Κανένα παράπονο ή αίτημα», αναφέρει, «δεν έχει τεθεί στον Δήμο από το σωματείο του Ολυμπιακού, για καθαρισμό του οχετού. Οι έντονες βροχοπτώσεις των ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν κλαδιά στον οχετό, τα οποία όμως δεν επηρέασαν τη ροή του νερού σε βαθμό που να τον φράξουν».

Επίσης, αναφέρει ότι στο χώρο μπροστά από τις εγκαταστάσεις του γηπέδου υπάρχει λάκκος με αντλία, που μαζεύει τα νερά της βροχής και τα διοχετεύει στο σύστημα απορροής των όμβριων νερών, σημειώνοντας ότι η εν λόγω αντλία δεν εγκαταστάθηκε από τον Δήμο και δεν συντηρείτο από τον Δήμο.

Επιπλέον, διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη αντλία τίθεται σε λειτουργία με το χέρι (manually), δεν ξεκινά αυτόματα (με float switch).

Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας «στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να τέθηκε έγκαιρα σε λειτουργία έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν», ενώ σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, όχι μόνο δεν ξεκίνησαν έγκαιρα την αντλία, αλλά αντίθετα την αποσύνδεσαν πλήρως για αποτροπή τυχόν ηλεκτροπληξίας».

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι σε επίσκεψη των ηλεκτρολόγων του Δήμου Λευκωσίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού μετά το συμβάν, διαπιστώθηκε ότι η αντλία του γηπέδου δεν ήταν στη θέση της, αφού είχε αφαιρεθεί και αποσταλεί για επιδιόρθωση.

Ο αρμόδιος Δήμος αναφέρει ακόμα ότι στις εγκαταστάσεις του γηπέδου το νερό δεν ήταν στο ένα μέτρο, όπως οι ισχυρισμοί, αλλά στα 40 περίπου εκατοστά, γεγονός που αποδεικνύουν σχετικές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί.

Αναφερόμενος σε ραδιοφωνική παρέμβαση του Γενικού Αρχηγού των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Πέτρου Σάββα, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε σε ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ο Δήμος απαντά ότι το ποσό σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο ίδιος ο κ. Σάββα στον Δήμο Λευκωσίας, στις 20 Ιανουαρίου του 2023, ανέρχεται στις 12.100 ευρώ.

«Συνεπώς, η πλημμύρα δεν οφείλεται σε ακαθάριστο οχετό, αλλά στη μεγάλη ποσότητα βροχής που έπεσε σε μικρό χρονικό διάστημα και στη μη έγκαιρη λειτουργία της αντλίας», αναφέρει καταληκτικά ο Δήμος Λευκωσίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share