X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ Πορτογαλία νίκησε την Γκάνα με 3-2, με το Ρονάλντο να γίνεται...

Η Πορτογαλία νίκησε την Γκάνα με 3-2, με το Ρονάλντο να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 5 Μουντιάλ

Μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, η Πορτογαλία επικράτησε της Γκάνας με 3 – 2, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά στον αγώνα στα πρώτα περίπου 25 λεπτά με τον Ρονάλντο να είναι αρκετά δραστήριος και να αστοχεί σε δύο περιπτώσεις.

Στην συνέχεια η Γκάνα ισορρόπησε τον αγώνα, με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη, ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι, το οποίο κτύπησε εύστοχα στο 65’, κάνοντας το 1-0 και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, που σκοράρει σε πέντε Μουντιάλ.

Μετά το γκολ η Γκάνα αντεπιτέθηκε και μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, στο 73΄, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αντρέ Αγιού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα της Πορτογαλίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πορτογαλίας και πέντε λεπτά αργότερα, στο 78΄ κτύπησε εκ νέου με τον Ζοάο Φέλιξ ο οποίος πήρε ιδανική πάσα από τον Φερνάντες. Στο 80΄ και πάλι ο Φερνάντες έδωκε ιδανική πάσα, αυτή τη φορά στον Λεάο που πέτυχε το 3 – 1.

Ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, η Γκάνα δεν τα έβαλε κάτω και κτύπησε εκ νέου, μειώνοντας σε 3 – 2 με τον Μπουκαρί στο 89΄.

Ωστόσο, στο 100΄ η Γκάνα παραλίγο να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας όταν ο  Γουίλιαμς έκλεψε την μπάλα από τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά την ώρα του πλασέ γλίστρησε και έτσι οι Ίβηρες πήραν τους 3 βαθμούς της νίκης.

Η Πορτογαλία είχε 62% κατοχής της μπάλας έναντι 38% της Γκάνας ενώ είχε 11 σουτ έναντι 9 της αντιπάλου της.

Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

Γκάνα: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)

Μετά και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου, όπου Ουρουγουάη και Νότια Κορέα έμειναν στο 0 – 0, στην βαθμολογία προηγείται η Πορτογαλία με 3 βαθμούς και ακολουθούν Ουρουγουάη και Νότια Κορέα με 1 και Γκάνα με 0 βαθμούς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share