X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Πρόεδρος της Βουλής παρέστη στην κρατική κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού της...

Η Πρόεδρος της Βουλής παρέστη στην κρατική κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην κρατική κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Nippon Budokan, στο Τόκυο, στην παρουσία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, Προέδρων Κοινοβουλίων και άλλων υψηλών αξιωματούχων από διάφορα κράτη, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής εις μνήμην του εκλιπόντος.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Hosoda Hiroyuki και ο Πρόεδρος της Βουλής των Συμβούλων Hidehisa Otsuji, εκφώνησαν επικήδειο λόγο εις μνήμην του εκλιπόντος, εξαίροντας το σημαντικό έργο του ως του μακροβιότερου Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας και υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την καταλυτική συμβολή του στην ευημερία και πρόοδο του ιαπωνικού λαού.

Ακολούθως, η κ. Δημητρίου παρέστη σε επίσημη τελετή στο αυτοκρατορικό παλάτι «Ακασάκα», όπου διαβίβασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Κυβέρνησης και της Βουλής των Αντιπροσώπων και την αμέριστή τους αλληλεγγύη, στον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Hirokazu Matsuno, στον Υπουργό Εξωτερικών Yoshimasa Hayashi και στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share