X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗH προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

H προεκλογική δραστηριότητα για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Η στήριξη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θέματα ενέργειας και η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τον προεκλογικό μαραθώνιο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

«Δεν πρέπει να τα διακινδυνεύσουμε με πειράματα. Χρειάζεται συνέχιση. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα δώσουμε στην πατρίδα μας. Και συνέχιση μόνο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας σε σύσκεψη του διευρυμένου εκλογικού επιτελείου του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό το απόγευμα τη Παρασκευής στην παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξάλλου, μιλώντας την Κυριακή σε περιφερειακή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία μπροστά από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Ξυλοφάγου, ο κ. Νεοφύτου πως «με δυνατή οικονομία στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που μας έχουν ανάγκη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία». Σε ομιλία στο μνημόσυνο του ήρωα Σάββα Ροτσίδη στο Μάμμαρι, ο κ. Νεοφύτου Αβέρωφ είπε ότι είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα, όποιες και να είναι οι διαφορές μας και να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, γιατί αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη έναντι στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου, για να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις για τον τομέα της ενέργειας με τίτλο «Ενέργεια: Πραγματικότητες, Προκλήσεις, Προοπτικές και Σχέδιο Δράσης» επικρίνοντας την Κυβέρνηση “για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση των ενεργειακών”.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι η Κύπρος μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις, λέγοντας ότι “έχουμε το όραμα, έχουμε το πλάνο, έχουμε τους ανθρώπους”. Οι προτάσεις Μαυρογιάννη περιλαμβάνουν λήψη μέτρων για μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού, ετοιμασία σχεδίων, με διαβούλευση και διαφάνεια, ένταξης των ΑΠΕ και έργων αποθήκευσης ενέργειας στο σύστημα ηλεκτρισμού με ασφαλή τρόπο, βάσει ανταγωνιστικών διαγωνισμών, προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας και όχι μιας μικρής ομάδας ιδιωτών επενδυτών, μεγιστοποίηση της χρήσης καθαρής ενέργειας στις μεταφορές, στη ψύξη και τη θέρμανση και προώθηση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων (Interconnectors) με γειτονικές χώρες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου εξέφρασε την στήριξή της στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάνοντας λόγο για τον «μοναδικό από τους υποψηφίους, που φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται το ρόλο του Προέδρου ως υπηρέτη της κοινωνίας και όχι ως εκλελεγμένου μονάρχη».

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέλυσε τις προτάσεις του για ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, σε εκδήλωση υπέρ της υποψηφιότητάς του, στη Λεμεσό, με τίτλο «Γυναίκες Μπροστά».

Αναφέρθηκε στην πρόταση για ίση εκπροσώπηση 50-50 ανδρών και γυναικών και σημείωσε ότι θα εφαρμοστούν πολιτικές που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μπορούν οι γυναίκες να έχουν τον χρόνο και την ενέργεια, χωρίς να εγκαταλείπουν τους πολλαπλούς ρόλους που η κοινωνία τους επιβάλλει, να συμμετέχουν όπως και όπου επιθυμούν, στα κοινά, στην πολιτική, σε συμβούλια εταιρειών, στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share