X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ρωσική αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στον «εγκληματικό πόλεμο» του Πούτιν

Η ρωσική αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στον «εγκληματικό πόλεμο» του Πούτιν

Η αντιπολίτευση στη Ρωσία κάλεσε την Τετάρτη σε διαδηλώσεις ενάντια στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά που αυτός διέταξε επιστράτευση 300.000 εφέδρων, σε αυτό που ο «εχθρός» του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, αποκάλεσε αποτυχημένο εγκληματικό πόλεμο.

Ο Πούτιν διέταξε την Τετάρτη την πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υποστήριξε το σχέδιο για την προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ναβάλνι, ο πιο υποσχόμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στη φυλακή, είπε ότι ο Πούτιν στέλλει περισσότερους Ρώσους να πεθάνουν σε έναν αποτυχημένο πόλεμο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο εγκληματικός πόλεμος χειροτερεύει, βαθαίνει και ο Πούτιν προσπαθεί να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορεί σε αυτόν», είπε ο Ναβάλνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τη φυλακή, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τους δικηγόρους του.

«Θέλει να λερώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με αυτό το αίμα», είπε Ναβάλνι.

Το Reuters σημειώνει ότι από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, ο Πούτιν έχει καταστείλει τους διαφωνούντες και τα μέσα ενημέρωσης, με χιλιάδες συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις και έναν νέο νόμο που απαιτεί ποινές φυλάκισης 15 ετών για όσους διανέμουν «ψευδείς ειδήσεις» για τον στρατό.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση χαρακτηρίζει όσους ασκούν κριτική ως προδότες που πληρώνονται από τη Δύση. Ο Πούτιν λέει ότι η χώρα βρίσκεται σε μάχη με τη Δύση για την Ουκρανία, η οποία, όπως λέει, χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν τη Ρωσία.

Αντιπολεμικές ομάδες της Ρωσίας κάλεσαν διαδηλώσεις ενάντια στο διάταγμα για επιστράτευση.

Τις ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, η αστυνομία καταστολής κατέστειλε τις νυχτερινές διαδηλώσεις, συλλαμβάνοντας τουλάχιστον 16.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την ομάδα δικαιωμάτων OVD-Info.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share