Home ΤΟΜΕΙΣ Η Σαγκάη θα «κλείσει» περιοχή με 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους ώσπου να γίνουν τεστ κορωνοϊού

Η Σαγκάη θα «κλείσει» περιοχή με 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους ώσπου να γίνουν τεστ κορωνοϊού

0
Η Σαγκάη θα «κλείσει» περιοχή με 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους ώσπου να γίνουν τεστ κορωνοϊού

Η Σαγκάη θα «κλείσει» μια περιοχή 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων το Σάββατο για να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσαν οι αρχές της πόλης, καθώς η κινεζική μητρόπολη αγωνίζεται να βγει πλήρως από τα περιοριστικά μέτρα.

Η πόλη χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς την περασμένη εβδομάδα, αφού περιόρισε τους περισσότερους από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της στα σπίτια τους από τον Μάρτιο, καθώς η Κίνα πάλευε με το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού τα τελευταία δύο χρόνια.

Αλλά το lockdown δεν άρθηκε ποτέ πλήρως, με εκατοντάδες χιλιάδες στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να εξακολουθούν να περιορίζονται στα σπίτια τους σε πολλαπλές οικιστικά συγκροτήματα, υπό νέες εντολές παραμονής στο σπίτι.

Η νοτιοδυτική συνοικία Μινχάγκ, όπου κατοικούν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, θα τεθεί υπό «κλειστή διαχείριση» το πρωί του Σαββάτου και όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ανέφεραν οι αρχές της περιοχής σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.

«Το κλείσιμο θα αρθεί μετά τη συλλογή των τεστ», πρόσθεσαν, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένη ώρα ή ημερομηνία.

Η δήλωση επίσης δεν ανέφερε ποια μέτρα θα επιβληθούν εάν κάποιος κάτοικος της περιοχής βρεθεί θετικός.

Σύμφωνα με την αυστηρή προσέγγιση της Κίνας για μηδενική Covid, όλα τα θετικά κρούσματα απομονώνονται και οι στενές επαφές –συχνά συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του κτιρίου ή της κοινότητας όπου μένουν- μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Σαγκάη ανέφερε εννέα νέες τοπικές μολύνσεις την Πέμπτη — καμία στη Μινχάνγκ.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας πυροδότησε φόβο σε ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το lockdown θα μπορούσε να παραταθεί πέρα ​​από το Σάββατο εάν εντοπιστούν κρούσματα.

Το lockdown στη Σαγκάη — έναν σημαντικό παγκόσμιο ναυτιλιακό κόμβο — είχε απειλήσει να συσσωρεύσει περαιτέρω πίεση στις ήδη τεταμένες διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού. Όμως η πόλη σιγά σιγά ξαναζωντάνεψε τις τελευταίες μέρες.

Οι μετακινούμενοι επιστρέφουν στα μετρό και τα λεωφορεία καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά στα γραφεία τους, ενώ οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε πάρκα και κατά μήκος της ιστορικής προκυμαίας της πόλης.

Αλλά άλλοι ταλαιπωρούνται υπό τους συνεχείς περιορισμούς, με τους κατοίκους σε ένα συγκρότημα στην περιοχή Ξουχουί στο κέντρο της πόλης να διαμαρτύρονται ενάντια στους κανόνες αυτή την εβδομάδα.

Η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, εν τω μεταξύ, μεταβαίνει πιο ομαλά στην κανονικότητα μετά το κλείσιμο των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των σταθμών του μετρό τον περασμένο μήνα για να εξαλείψει ένα μικρότερο ξέσπασμα.

Πηγή:ΚΥΠΕ