X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι βιώσιμη, δήλωσε ο Πρόεδρος του...

Η σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι βιώσιμη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει όλοι να ενωθούμε σε ένα κοινό εθνικό στόχο, να βρούμε τρόπους να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά την επίσκεψή του στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποβάλλει πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60 κατά την συνάντησή του στην Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και άλλους αξιωματούχους, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι δεν είναι Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό που για χρόνια τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και η παράταξή μας είχαμε μια μεγάλη εθνική έγνοια, πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και πρέπει να επιδιώξουμε να βρούμε λύση με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, διαφορετικά κινδυνεύουμε – και το είπε πολλές φορές ο Νίκος Αναστασιάδης – να είναι αφέντες στον βορρά πουμουσιάρηδες (ΣΣ: συνέταιροι) στο νότο».

Το Κυπριακό, συνέχισε, δεν λύθηκε μέχρι σήμερα, όχι γιατί δεν ήθελαν οι Ε/κ, αλλά είχαμε απέναντί μας και πολιτικές της Άγκυρας, όπως τις τελευταίες, με την πρόταξη των δυο κρατών που «ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτή από οποιονδήποτε Ε/κ, αριστερό ή δεξιό, κεντρώο ή σοσιαλιστή».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share