X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων για επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο Kings College Hospital

Η Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων για επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο Kings College Hospital

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων σε ανακοίνωση της, χαιρετίζει την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα στο Kings College Hospital του Λονδίνου, με σκοπό τη διερεύνηση του ενδεχομένου επέκτασης της υφιστάμενης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Kings College και του Μακάρειου Νοσοκομείου στον τομέα των παιδοηπατολογικών και παιδογαστρεντερολογικών παθήσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντικείμενο συζήτησης ήταν κυρίως η διεύρυνση της υφιστάμενης αυτής συνεργασίας ούτως ώστε να καλύπτει και ενήλικες ασθενείς με επιμέρους παραμέτρους όπως, μεταξύ άλλων, η μετεκπαίδευση ιατρών από την Κύπρο, οι επί τόπου επισκέψεις, η αποστολή δύσκολων και πολύπλοκων περιστατικών, η χρήση υφιστάμενων πρωτοκόλλων και εν τέλει η οικοδόμηση πλαισίου στήριξης για την εγκαθίδρυση ηπατολογικής κλινικής στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, πέραν του Υπουργού Υγείας συμμετείχαν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας  Ανδρέας Κακουρής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης,  ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμυλοείδωσης Κύπρου, Δημήτρης Γενεθλή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις «Γιώργος Ψαράς» Round Table και ο Διοικητικός Λειτουργός της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων, Σπύρος Πολυβίου.

Όπως αναφέρεται, με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε έναν Κύπριο ασθενή με Αμυλοείδωση ο οποίος νοσηλεύεται στο King`s College Hospital, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εν αναμονή μοσχεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2014 στο Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής Μακάρειο Νοσοκομείο – King`s College Hospital, στα πλαίσια Τεχνικής Συμφωνίας που υπογράφηκε από τις 2 πλευρές.

(ΚΥΠΕ/

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share