Οι συναντήσεις της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) με τα πολιτικά κόμματα, με βασικό θέμα συζήτησης τη συμπερίληψη των δημοσιογράφων του αθλητικού Τύπου στον κοινωνικό διάλογο για την υπό θέσπιση κυπριακή αθλητική νομοθεσία, συνεχίστηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΚ, την Παρασκευή αντιπροσωπεία της ΕΑΚ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ηρόδοτο Μιλτιάδους και τον γενικό γραμματέα Μικαέλο Παπαδάκη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθος Σαββίδης και ο Πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής ΔΗΚΟ Ανδρέας Βασιλείου.

Την ίδια μέρα, Μιλτιάδους και Παπαδάκης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) Μάριο Κάρογιαν. Παρόντες ήταν επίσης το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ο γραμματέας Αντώνης Ρουσσάκης.

Προστίθεται ότι οι συναντήσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή 10 Ιουνίου, με την αντιπροσωπεία της ΕΑΚ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ηρόδοτο Μιλτιάδους και τον ταμία Μάριο Χατζηστυλλή να συναντώνται με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπο Θεοπέμπτου. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του κινήματος κ. Έφη Ξάνθου.

Σημειώνεται ότι στους προέδρους ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Οικολόγων έγινε από την ΕΑΚ παρουσίαση της αναγκαιότητας συμπερίληψης των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ στην υπό θέσπιση αθλητική νομοθεσία και τέθηκαν εισηγήσεις προς αυτού. Επιπλέον, μέσα από το διάλογο συζητήθηκαν διάφορα θέματα ενίσχυσης του επαγγελματικού κλάδους της αθλητικογραφίας στην Κύπρο, η οποία αριθμεί σχεδόν 300 οικογένειες στον τόπο μας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, δήλωσε για τις συναντήσεις ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στην ΕΑΚ για τη θετικότητα που λάβαμε από τις τρεις συναντήσεις που κάναμε την περασμένη εβδομάδα».

«Οι κύριοι Νικόλας Παπαδόπουλος, Μάριος Κάρογιαν και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μαζί με τις ομάδες τους, μας υποδέχτηκαν με εξαιρετικό τρόπο και με πολύ θετική προσέγγιση σε όσα τους αναφέραμε. Οι συναντήσεις αυτές, όπως και εκείνες που προηγήθηκαν με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και φυσικά τον διαχρονικό συνεργάτη μας ΚΟΑ, έγιναν με σκοπό την ενδυνάμωση της ένωσης μας, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους του χώρου», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρται, το προηγούμενο διάστημα, η ΕΑΚ συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη.

Πηγή:ΚΥΠΕ