Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Η Συρία έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια από το εξωτερικό

Η Συρία έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια από το εξωτερικό

0
Η Συρία έτοιμη να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια από το εξωτερικό

Η Κυβέρνηση της Συρίας είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι μεγάλοι σεισμοί. Την ίδια ώρα, συριακές οργανώσεις ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς για την υποστήριξη της Συρίας.

Σύμφωνα με τη συριακή εφημερίδα «Αλ Βατάν», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Υπουργός Τοπικής Διοίκησης και Περιβάλλοντος, Χουσεγίν Μακλούφ ανέφερε ότι η χώρα του δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας μεγάλης καταστροφής, όπως αυτή την οποία προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μακλούφ, «ειδικά μετά από 12 χρόνια μάχης κατά της τρομοκρατίας, τη στόχευση των υποδομών και των δυνατότητες του κράτους», η Συρία αντιμετωπίζει μεγάλα κενά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο Υπουργός Τοπικής Διοίκησης και Περιβάλλοντος της Συρίας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση του «καλωσορίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για παροχή βοήθειας» με την προϋπόθεση ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι πολιτικοποιημένη και δεν παραβιάζει την κυριαρχία του συριακού κράτους.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο «Χαβάρ», με έδρα τη βορειοανατολική Συρία, η εκτελεστική Επιτροπή της Συριακής Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη, τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν επειγόντως εκατοντάδες συριακές οικογένειες που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια του σεισμού.

Η Ομοσπονδία κάλεσε τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, τα όργανα του ΟΗΕ και τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να ανταποκριθούν επειγόντως στις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός σε διάφορα μέρη της Συρίας. Τους κάλεσε επίσης να συμμετάσχουν επειγόντως στην έρευνα και διάσωση εκατοντάδων οικογενειών που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Πηγή:ΚΥΠΕ