X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗ Τράπεζα Κύπρου επιβεβαίωσε ότι δεν έχει προσεγγιστεί εκ νέου από την...

Η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαίωσε ότι δεν έχει προσεγγιστεί εκ νέου από την Lone Star

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι δεν έχει δεχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση από την LSF XI Investments LLC (Lone Star), σε συνέχεια της απόρριψης της τρίτης πρότασης της Lone Star στις 22 Ιουλίου του 2022.

Σε ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Κύπρου, με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της Lone Star ότι δεν προτίθεται να υποβάλει νέα προσφορά προς την Τράπεζα Κύπρου, η Τράπεζα αναφέρει ότι σε ανακοίνωση της στις 19 Αυγούστου είχε αναφέρει πως το Διοικητικό της Συμβούλιο είχε λάβει και ομόφωνα απορρίψει τρεις εθελοντικές, υπό όρους, μη δεσμευτικές προσφορές από τη Lone Star λόγω του ότι «οι προτάσεις αποτιμούσαν ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία και τις προοπτικές της τράπεζας».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές προοπτικές της Εταιρείας και παραμένει δεσμευμένο στην επίτευξη της στρατηγικής του ως ένα πιστωτικό ίδρυμα με ανθεκτική κερδοφορία, ικανό να στηρίξει περαιτέρω την κυπριακή οικονομία», προσθέτει.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει επίσης ότι αναθεώρησε τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους τον Φεβρουάριο του 2022 και αναβάθμισε τις προσδοκίες της τον Μάϊο του 2022 και ξανά τον Αύγουστο του 2022.

«To Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί τους αναθεωρημένους στόχους, που δόθηκαν τον Αύγουστο 2022, που περιλαμβάνουν επίτευξη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% το 2023 και επιστροφή στην ουσιαστική διανομή μερισμάτων από το 2023 και μετέπειτα, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και υπό τη λήψη εποπτικών εγκρίσεων», σημειώνει.

Tέλος, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο «παραμένει πεπεισμένο για την ικανότητά του Συγκροτήματος να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους, παρέχοντας ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share