X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ υποχρεωτικότητα έσχατο μέσο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, είπε ο...

Η υποχρεωτικότητα έσχατο μέσο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, είπε ο Γιάννης Οικονόμου

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι το έσχατο μέσο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ανέφερε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί στη διεύρυνση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προς το παρόν η κυβέρνηση πορεύεται με άξονα την υλοποίηση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, καθώς και με το υφιστάμενο πλαίσιο μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Αναφερόμενος στην απόφαση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών, ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι αυτή η απόφαση βασίστηκε σε τρεις παραμέτρους.
Πρώτον, στη χαμηλή ανταπόκριση της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Δεύτερον, «η απόφαση αυτή ελήφθη διότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πειθούς και ενθάρρυνσης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, προκειμένου να εμβολιαστούν», υπογράμμισε ο ίδιος. Τρίτον, η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί παγκόσμια ανησυχία, όπως ανέφερε.

«Το μέτρο δεν έχει ούτε τιμωρητικό ούτε εισπρακτικό χαρακτήρα», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στόχος είναι να οδηγήσει στον εμβολιασμό των συγκεκριμένων πολιτών «ώστε και να θωρακιστούν οι ίδιοι και να προστατευτεί η δημόσια υγεία», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «έσχατη ώθηση» στους πολίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας ώστε να εμβολιαστούν, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση του μέτρου σημειώθηκε αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Όπως είπε, 30 ώρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου κλείστηκαν 25.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην τρίτη αναμνηστική δόση, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να έχει ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει το ενδεχόμενο συντόμευσης του διαστήματος ανάμεσα σε δεύτερη και τρίτη δόση, ακόμα και στους τέσσερις μήνες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share