X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΗ χώρα που κατέχει εδάφη ξένων κρατών μιλάει για ασφάλεια και συνεννόηση,...

Η χώρα που κατέχει εδάφη ξένων κρατών μιλάει για ασφάλεια και συνεννόηση, σχολίασε ο Δένδιας για ομιλία Ερντογάν

Η χώρα, η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, σε ένα πρώτο σχόλιο του για την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας παράλληλα από την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει σύντομα στο χώρο της λογικής.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφίχθη στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τρίτης και κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν ανέφερε ότι θα απαντήσει μέσω της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την προσεχή Παρασκευή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα περίμενε την επίθεση και τη σκληρότητα αλλά όχι με την παρουσίαση φωτογραφιών με σκοπό να δημιουργήσουν συναισθηματική επίπτωση στο ακροατήριο.

Επίσης, θεωρούν ότι τα σκηνοθετικά σημεία με τις φωτογραφίες των δύο νεκρών μωρών είναι η απάντηση Ερντογάν στους χάρτες που είχαν μοιραστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν έχουν προηγούμενο. Ιστορικά δεν υπήρχε αυτό που συμβαίνει τώρα και ότι στο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου τηρούν αποστάσεις δικαιοσύνης.

Για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ανέφεραν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα έχει όλα και πως προσλαμβάνει τον εαυτό της ως μια κατ’ ελάχιστον ημιυπερδύναμη η οποία μπορεί να επιβάλει ατζέντες και τακτικές πέραν των ορίων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος αφίχθη στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Τρίτης, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν. Όπως είπε στους δημοσιογράφους θα απαντήσει μέσω της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την προσεχή Παρασκευή.

Την ομιλία του Ερντογάν, σχολίασε στο περιθώριο της ΓΣ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας ο οποίος ζήτησε να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει σύντομα στο χώρο της λογικής.

«Η χώρα, η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες», είπε.

Η χώρα, πρόσθεσε, «η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

«Η χώρα, η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share