X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Ζαχάροβα σχολιάζει την τοποθέτηση της Άγκυρας στο σχέδιο Ζελένσκι, προαναγγέλλει και...

Η Ζαχάροβα σχολιάζει την τοποθέτηση της Άγκυρας στο σχέδιο Ζελένσκι, προαναγγέλλει και τριμερή Ρωσίας-Τουρκίας-Συρίας

Η Μόσχα γνωρίζει τη θετική τοποθέτηση της Άγκυρας έναντι του «σχεδίου ειρήνης» του Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, όμως «δεν μπορεί να συμφωνήσει μαζί της», σχολίασε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπέρ του «σχεδίου Ζελένσκι» για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.

«Η υποστήριξη από την Άγκυρα αυτής της πρωτοβουλίας του Κιέβου είναι απίθανο να συμβάλει στην αναζήτηση των βέλτιστων οδών επίτευξης ειρήνης στην Ουκρανία», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση του ρωσικού και ξένου Τύπου.

Πρόσθεσε ότι «επανειλημμένως έχει κάνει δηλώσεις για το απαράδεκτο για τη Ρωσία σχέδιο και ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλοι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποί μας».

Αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις των «συνηγόρων του πολίτη» Ρωσίας, Ουκρανίας και Τουρκίας με τη μεσολάβηση του τελευταίου σε τουρκικό έδαφος, καθώς και τις δηλώσεις Τουρκίας και Ουκρανίας για τη δημιουργία «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στο έδαφος της Ουκρανίας, η κ. Ζαχάροβα σχολίασε ότι η Μόσχα τάσσεται πάντοτε υπέρ της μεσολάβησης και της παροχής βοήθειας.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η εργασία αυτή δεν πρέπει να γίνεται με διαλείμματα, πρέπει να θυμόμαστε τα βάσανα των ανθρώπων πάντοτε και άπαντες», ανέφερε.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε προσπάθειες των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και της Πολωνίας να παρεμποδίσουν τους Ουκρανούς πολίτες, που εξέφραζαν την επιθυμία ή επεδίωκαν να μετακινηθούν προς το ρωσικό έδαφος.

«Η διεθνής κοινότητα παρίστανε ότι δεν βλέπει τίποτε, αργότερα, όταν ήταν αδύνατο πλέον να παριστάνει ότι παραβλέπει πως από το έδαφος της Ουκρανίας πολίτες της Ουκρανίας μεταβαίνουν σε ρωσικό έδαφος, θυμάστε τι επινόησαν;», σχολίασε.

Για να προσθέτει ότι επινόησαν πως «τους πολίτες της Ουκρανίας σχεδόν τους απαγάγουν με τη βία και βιαίως τους μεταφέρουν σε ρωσικό έδαφος, όπου με τη βία τους κρατούν. Κορυφαίες ασυναρτησίες», σημείωσε η Ρωσίδα εκπρόσωπος.

Μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι προετοιμάζεται τριμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας, η οποία κατά διπλωματικούς κύκλους είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα εντός του μηνός.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share