X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣHogwarts Legacy: Το παιχνίδι της Warner Bros με ρεκόρ πωλήσεων 12 εκατομμυρίων...

Hogwarts Legacy: Το παιχνίδι της Warner Bros με ρεκόρ πωλήσεων 12 εκατομμυρίων τεμαχίων και κέρδη πέραν των 850 εκατομμυρίων δολαρίων

Το παιχνίδι Hogwarts Legacy της Warner Bros έχει σπάσει στην κυριολεξία ταμεία.

Από τις 10 Φεβρουαρίου που έχει κυκλοφορήσει έχει καταγράψει πωλήσεις περισσότερων από 12 εκατομμυρίων τεμαχίων που έχουν ξεπεράσει τα 850 εκατομμύρια δολάρια και αν συνεχίσουν οι πωλήσεις με αυτόν τον ρυθμό το πιο πιθανό είναι να καταγραφεί νέο ιστορικό ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι.

Τα έσοδα αναμένεται να εκτοξευθούν ακόμη περισστότερο το επόμενο διάστημα, αφού στις 10 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε μόνο για PlayStation 5, Xbox και υπολογιστές.

Στις 4 Απριλίου θα κυκλοφορήσει η έκδοση για PlayStation 4 και Xbox One και αργότερα το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμο και για τις κονσόλες Nintendo Switch.

Το παιχνίδι είναι το πρώτο για την Avalanche από τότε που εξαγοράσθηκε από τη Warner Bros και εξελίσσεται σε «χρυσορυχείο» για τη δεύτερη. Διαδραματίζεται στο σύμπαν του Wizarding World, στα τέλη του 1800, έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα των μυθιστορημάτων του Χάρι Πότερ. Ο παίκτης ελέγχει έναν μαθητή στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry ο οποίος μαθαίνει να χειρίζεται διαφορετικές μαγικές ικανότητες και αντικείμενα, με τη βοήθεια άλλων μαθητών και καθηγητών και συμμετέχει στην αποκάλυψη ενός αρχαίου μυστικού του κόσμου των μάγων.

Οι πωλήσεις του Hogwarts Legacy προκαλούν ίλιγγο, όμως δεν πρέπει να λησμονείται ότι το εν λόγω βιντεοπαιχνίδι βασίζεται στη σειρά διηγημάτων που έχουν μεταφερθεί και στους κινηματογράφους «Φανταστικά Ζώα». Πίσω από τη σειρά αυτών των διηγημάτων βρίσκεται η συγγραφέας των διηγημάτων Χάρι Πότερ, η Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ.  Οι δύο σειρές έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και επίσης έχουν σπάσει τα ταμεία.

Το ρεκόρ του Hogwarts Legacy

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι το Hogwarts Legacy έχει ξεπεράσει σε έσοδα όλες τις ταινίες των «Φανταστικών Ζώων» που έχουν μεταφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ειδικότερα, τα 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα είναι απείρως περισσότερα στο μέλλον ξεπερνούν τα έσοδα από την κινηματογραφική μεταφορά των τριών ταινιών των «Φανταστικών Ζώων»:

Η ταινία «Τα Μυστικά του Ντάμπλορ» (2022) είχε έσοδα σχεδόν 407 εκατ. δολάρια, «Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (2018) σχεδόν 655 εκατ. δολάρια και «Τα Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται» (2016) 814 εκατ. δολάρια.

Σε σχέση με τις ταινίες του Χάρι Πότερ και τα έσοδα που κατέγραψαν τα 850 εκατ. δολάρια του Hogwarts Legacy ξεπερνούν μόνο τις εισπράξεις της ταινίας «Ο Αιχμάλωτος του Ακζκαμπάν» (2004) οι οποίες ανήλθαν σε σχεδόν 798 εκατ. δολάρια. Έναντι πέντε ταινιών του Χάρι Πότερ τα έσοδα υπολείπονται λιγότερο των 100 εκατ. δολαρίων.

Η ταινία «Οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος Β΄» είναι αυτή με τις περισσότερες εισπράξεις μεταξύ αυτών της σειράς Χάρι Πότερ, διαμορφούμενες στο 1,342 δισ. δολάρια.

Ωστόσο με τη φρενίτιδα που έχει πιάσει τους gamers με το Hogwarts Legacy, το ποσό αυτό είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί. Το ζητούμενο πλέον είναι τα έσοδα του βιντεοπαιχνιδιού που θα σταματήσουν.

Πηγή:OT.gr

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share