X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΗΠΑ: Ανοίγει ξανά τα σύνορα στους Εμβολιασμένους Διεθνείς Ταξιδιώτες αρχές Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά τα σύνορα στους Εμβολιασμένους Διεθνείς Ταξιδιώτες αρχές Νοεμβρίου

Σε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προχωρούν οι ΗΠΑ, οι οποίες θα επιτρέψουν την είσοδο από τις αρχές Νοεμβρίου σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ εντός τριών ημερών πριν από το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ και να φορούν μάσκα.

Μάλιστα ένα σύστημα παρακολούθησης των ταξιδιωτών θα εφαρμοστεί από τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να συλλέγουν τις πληροφορίες που επιτρέπουν την επικοινωνία με τους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς.

Η Ουάσινγκτον αίρει συνεπώς περιορισμούς που ίσχυαν από τον Μάρτιο του 2020 για τους ταξιδιώτες που προέρχονταν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία ή την Κίνα, και οι οποίοι εφαρμόστηκαν στη συνέχεια για την Ινδία και τη Βραζιλία.

Ο συντονιστής του Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας διευκρίνισε εξάλλου ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί που θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ μετά μια διαμονή στο εξωτερικό θα υποβληθούν σε ακόμη πιο αυστηρές απαιτήσεις για τεστ.

Θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ την ημέρα που προηγείται της επιστροφής τους και να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ μετά την άφιξή τους στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Λευκός Οίκος σκλήρυνε τους τόνους τις τελευταίες εβδομάδες και εξέδωσε πολυάριθμες ανακοινώσεις για να επιβάλει τον εμβολιασμό εκεί όπου οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν τα μέσα. Ωστόσο δεν έχει λάβει επί του παρόντος μια από τις πιο δραστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της εξουσίας του, δηλαδή να επιβάλει τον εμβολιασμό στις εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ.

Η Βρετανία και η Γερμανία χαιρέτισαν την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την άρση των περιορισμών της Ουάσινγκτον.

Μια τέτοια απόφαση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τη Βρετανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 135.000 νεκρούς αλλά όπου περισσότερο από το 80% των άνω των 16 ετών είναι στο εξής πλήρως εμβολιασμένο.

Και το Βερολίνο χαρακτήρισε υπέροχο νέο, κυρίως για τη γερμανική οικονομία, την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Η άρση από τις ΗΠΑ των ταξιδιωτικών περιορισμών για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είναι ένα υπέροχο νέο, που αναμενόταν εδώ και ενάμιση χρόνο, δήλωσε σήμερα εκφράζοντας ικανοποίηση ο γενικός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM.

Ενώ πριν από την πανδημία της Covid-19 ο γαλλο-ολλανδικός αεροπορικός όμιλος πραγματοποιούσε το 40% του κύκλου εργασιών του από τα δρομολόγια μέσω του Βορείου Ατλαντικού, το άνοιγμα εκ νέου των συνόρων θα επιτρέψει βελτίωση των αποτελεσμάτων, επισήμανε ο Μπεν Σμιθ σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο δηλώνοντας επίσης ότι ο όμιλος Air France-KLM είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα στην προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share