X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΗΠΑ: Καθηγητής θα επιχειρήσει να μείνει 100 ημέρες κάτω από το νερό

ΗΠΑ: Καθηγητής θα επιχειρήσει να μείνει 100 ημέρες κάτω από το νερό

Σε μια ιδιαίτερη δοκιμασία θέλησε να μπει ένας καθηγητής πανεπιστημίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αφού αποφάσισε να ζήσει κάτω από νερό για 100 μέρες προκειμένου να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε αυτή η δοκιμασία στο σώμα του.

Η δοκιμασία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ο καθηγητής Joe Dituri έχει βάλει στόχο να μείνει κάτω από την θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι. Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι αναζωογόνησης θαλάσσιων περιβαλλόντων».

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδιώκει να «δοκιμάσει την ιατρική τεχνολογία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια μυριάδα ασθενειών στους ανθρώπους». Ο καθηγητής πρόκειται να ζήσει σε «απομόνωση» για όλη τη διάρκεια της αποστολής που φέρει τον τίτλο «Neptune 100».

Εάν ο Dituri καταφέρει να ολοκληρώσει το Neptune 100, τότε θα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κάτω από το νερό σε πίεση περιβάλλοντος – 1,6 φορές από την πίεση που γίνεται αισθητή στη στεριά.

Το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ ανέρχεται σε 73 ημέρες από το 2014 και ανήκει σε δύο καθηγητές από το Τενεσί.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share