X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΙΑΤΑ: Πρωτοβουλία για να γίνει «παγκόσμιο» το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ

ΙΑΤΑ: Πρωτοβουλία για να γίνει «παγκόσμιο» το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών επαίνεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το DCC και προέτρεψε τα κράτη να το καθιερώσουν ως παγκόσμιο πρότυπό τους.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) επαίνεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ταχύτητα με την οποία σχεδίασε και κυκλοφόρησε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ (DCC) και προέτρεψε τα κράτη να το καθιερώσουν ως παγκόσμιο πρότυπό τους για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου.

«Το DCC παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να διευκολύνει την επαναλειτουργία των κρατών της ΕΕ για ταξίδια. Ελλείψει ενός ενιαίου παγκόσμιου προτύπου για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σχέδιο για άλλες χώρες που θέλουν να εφαρμόσουν ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να διευκολύνουν τα ταξίδια και τα σχετικά οικονομικά οφέλη », δήλωσε ο Conrad Clifford, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της IATA.

Μάλιστα η ΙΑΤΑ αναφέρει ότι το DCC της ΕΕ πληροί πολλά βασικά κριτήρια τα οποία έχουν προσδιοριστεί ως σημαντικά για να είναι αποτελεσματικό ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού:

Μορφή: Το DCC έχει την ευελιξία να χρησιμοποιείται τόσο σε χαρτί όσο και σε ψηφιακή μορφή
Κωδικός QR: Ο κωδικός QC DCC μπορεί να συμπεριληφθεί τόσο σε ψηφιακή μορφή όσο και σε χαρτί. Περιέχει βασικές πληροφορίες καθώς και ψηφιακή υπογραφή για να βεβαιωθείτε ότι το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό.
Επαλήθευση και έλεγχος ταυτότητας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια πύλη μέσω της οποίας τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή DCC και που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας υπογραφών πιστοποιητικών μπορούν να διανεμηθούν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η IATA επιθυμεί να προσφέρει τη συνεργασία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο κράτος για την περαιτέρω ενσωμάτωση του DCC στις αεροπορικές διαδικασίες για ασφαλή και απρόσκοπτη εμπειρία επιβατών, όπως υποστήριξη για επιλεκτική αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.

Πηγή:OT.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share