X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΙκανοποιημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα διαφειμθέντα στην Ιερά Σύνοδο για...

Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα διαφειμθέντα στην Ιερά Σύνοδο για θέματα πανδημίας

Την ελπίδα ότι «δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με δηλώσεις που ενδεχόμενα να ενθαρρύνουν μια μερίδα πολιτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό» ενάντια του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να εναρμονιστούν με τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας, κάτι που έγινε αποδεκτό.

«Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου έκανα έκκληση να υπάρξει μια εναρμόνιση όσον αφορά τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας με κάποιες θέσεις που εκφράζονται» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ούτε η πρόθεση ούτε και η θέση της Κυβέρνησης η αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε ελεύθερα μπορεί να εκφράζεται».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «λόγω της επιρροής που ασκούν οι Ιεράρχες έκανα έκκληση κι έγινε αποδεκτή – και χαίρομαι για αυτό – και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με δηλώσεις που ενδεχόμενα να ενθαρρύνουν μια μερίδα πολιτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό».

Σε ερώτηση εάν έκανε ιδιαίτερη νύξη προς τον Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτο, ο οποίος αντιτίθεται στον εμβολιασμό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έγινε ένας πάρα πολύ σωστός και εποικοδομητικός διάλογος και με τον Άγιο Μόρφου».

«Αυτό που λέω είναι ότι θεωρώ πως δεν θα υπάρχουν δημόσιες παρεμβάσεις ενθάρρυνσης κάτι που αντίκειται στην επιστήμη», συνέχισε ο Πρόεδρος.

Ερωτηθείς κατά πόσον τίθεται θέμα εμπλοκής του Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι προσήλθε στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, «με εποικοδομητική θέση και δεν υπάρχει θέμα δίωξης οποιουδήποτε έχει αντίθετη άποψη».

«Μιλούμε για εθελοντική ενθάρρυνση στον εμβολιασμό και όχι υποχρεωτική και μένω ικανοποιημένος από τα όσα διαμείφθηκαν», δήλωσε, τέλος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share