X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΙκανοποίηση Αθήνας για την ψήφιση της αμυντικής συνεργασίας από τη Γερουσία των...

Ικανοποίηση Αθήνας για την ψήφιση της αμυντικής συνεργασίας από τη Γερουσία των ΗΠΑ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Αθήνα για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας από την ολομέλεια της αμερικανικής Γερουσίας, το οποίο συμπεριλήφθηκε ως τροπολογία στον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Με μηνύματά τους τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζουν την υιοθέτηση της συμφωνίας από την αμερικανική Γερουσία, καθώς και τη συμβολή των εισηγητών του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι η υπερψήφισή της συμφωνίας σηματοδοτεί «μια σπουδαία μέρα για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ». «Ευχαριστούμε τον Γερουσιαστή Menendez και τους φίλους μας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υιοθέτηση της Αμερικανοελληνικής Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης!», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε στο ίδιο μήνυμα, «ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ισχυρότερος από ποτέ και η συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, θα συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα».

Με ανάρτησή του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει επίσης την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι αυτό αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια και ευημερία της Ελλάδας και την ύψιστη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ».

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο αποδεικνύει τη μοναδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη δικομματική υποστήριξη που έλαβε και ιδιαίτερα προς τους εισηγητές του νομοσχεδίου στη Γερουσία των ΗΠΑ, Γερουσιαστές R. Menendez και M. Rubio, καθώς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τους Βουλευτές T. Deutch και G.Bilirakis», καταλήγει η ανάρτηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share