Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ικανοποίηση κοινοτάρχη Στενής για πιστοποίηση κοινότητας ως «χρωματιστό χωριό» της Κύπρου

Ικανοποίηση κοινοτάρχη Στενής για πιστοποίηση κοινότητας ως «χρωματιστό χωριό» της Κύπρου

0
Ικανοποίηση κοινοτάρχη Στενής για πιστοποίηση κοινότητας ως «χρωματιστό χωριό» της Κύπρου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κοινοτάρχης Στενής Ηλίας Λαμπίδης για την πιστοποίηση της κοινότητας ως «χρωματιστό χωριό» της Κύπρου.

Αρχικά, είπε, και σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στην Γαλλία.

Εκτός από την Στενή βραβεύθηκαν επίσης, είπε ο κ. Λαμπίδης, οι κοινότητες Βουνί και Καλοπαναγιώτης.

Τα χρώματα στους δρόμους, όπως εξήγησε ο κοινοτάρχης, στην είσοδο της Στενής αλλά και στις αυλάδες των κατοικιών, με τα λουλούδια και τις δεντροστοιχίες δίδουν μια διαφορετική εικόνα στην κοινότητα.

Ο κ. Λαμπίδης είπε πως επί μια 20ετία που είναι κοινοτάρχης στην κοινότητα της Στενής προσπαθεί για το καλύτερο για το χωριό του ενώ παράλληλα εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την συνεργασία με τους κατοίκους της κοινότητας του. Πρόσθεσε πως κατά διαστήματα βραβεύονται κατοικίες της Στενής για τον καλύτερο κήπο τους ή για την καλύτερη αυλή τους .

Επίσης συμπλήρωσε ο κοινοτάρχης της Στενής η κοινότητα έχει εξασφαλίσει και το βραβείο της καθαριότητας που και αυτό το βραβείο τιμά την περιοχή του.

Η βράβευση αφορά την περίοδο από τον Μάιο του 2022 μέχρι τον Μάιο του 2024, οπότε, όπως είπε, η κοινότητα θα συνεχίσει την προσπάθεια ευπρεπισμού της.

Σύμφωνα με την βράβευση και οι τρεις κοινότητες απέδειξαν ότι με συλλογικότητα και συνεχή προσπάθεια η αισθητική αναβάθμιση των κοινοτήτων και η προστασία του παραδοσιακού τους χαρακτήρα, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη των μοναδικών ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων για αύξηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας τους τόσο από Κύπριους όσο και ξένους επισκέπτες.

Πηγή:ΚΥΠΕ