X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΙνδονησία: Στους 162 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιάβα – Εκατοντάδες...

Ινδονησία: Στους 162 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιάβα – Εκατοντάδες οι τραυματίες και τα κατεστραμμένα σπίτια, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 162 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και άλλους αγνοούμενους άφησε ένας επιφανειακός σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, ο οποίος γκρέμισε κτήρια και προκάλεσε κατολισθήσεις στην Ιάβα της Ινδονησίας τη Δευτέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι γιατροί περιέθαλψαν ασθενείς σε εξωτερικούς χώρους μετά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Τζακάρτα και άφησε τα νοσοκομεία στην πόλη Σιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

«Λυπάμαι που πληροφορώ ότι οι νεκροί είναι 162. Υπάρχουν 326 τραυματίες, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν υποστεί κατάγματα από συντριβή σε ερείπια», είπε ο Ριντουάν Καμίλ, κυβερνήτης της επαρχίας Δυτικής Ιάβας που έχει πληγεί περισσότερο, σε συνέντευξη Τύπου που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο. Είπε ακόμη ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν παιδιά.

Ο Καμίλ είπε ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί μερικώς μέχρι το βράδυ, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει γεννήτριες ή σύνδεση σε δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ο απογευματινός σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Σιαντζούρ και οι τοπικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο Καμίλ είπε ότι οι πολλαπλές κατολισθήσεις έκοψαν την οδική πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και χρησιμοποιήθηκαν μπουλντόζες για να ανοίξουν ξανά.

Αρκετά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο στην πόλη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης.

Κτήρια που κατέρρευσαν και συντρίμμια χαρακτήριζαν τους δρόμους στο Σιαντζούρ. Η πόλη βρίσκεται σε μια λοφώδη περιοχή όπου πολλά σπίτια είναι χτισμένα με μείγμα λάσπης και σκυροδέματος.

Η Τζακάρτα έτρεμε

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Η Ινδονησία επλήγη σήμερα το πρωί από σεισμό καταστροφικής και φονικής δύναμης. Σκέψεις για όλα τα θύματα», έγραψε.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έστειλε συλλυπητήρια και είπε ότι η Οτάβα «είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο».

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα για τον σεισμό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 62 μετασεισμούς στο Σιαντζούρ, μεγέθους από 1,8 έως 4 Ρίχτερ.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή μεγάλες ζημιές στην Τζακάρτα, που απέχει τρεις ώρες με το αυτοκίνητο.

Η Ινδονησία παρουσιάζει συχνή σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα λόγω της θέσης της στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου οι τεκτονικές πλάκες συγκρούονται.

Ένας σεισμός 6,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε το νησί Σουλαβέζι τον Ιανουάριο του 2021 σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share