Home Featured iPhone 14: Η Apple επιφυλάσσει τις μεγάλες αλλαγές με το μοντέλο της επόμενης χρονιάς

iPhone 14: Η Apple επιφυλάσσει τις μεγάλες αλλαγές με το μοντέλο της επόμενης χρονιάς

0
iPhone 14: Η Apple επιφυλάσσει τις μεγάλες αλλαγές με το μοντέλο της επόμενης χρονιάς

Τo iPhone 13 ανακοίνωσε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ότι η Apple έχει ξεκινήσει τις ανάλογες αναλύσεις για το τι επιφυλάσσει για την επόμενη χρονιά iphone.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Μαρκ Γκάρμαν του Bloomberg το μελλοντικό iPhone 14, που αναμένεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2022, θα είναι «πλήρως επανασχεδιασμένο». Θα πρόκειται, αν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, για την πρώτη φορά από το 2017 και το iPhone X που η Apple θα αλλάξει εξ’ ολοκλήρου τη συσκευή της.

Το ίδιο το iPhone 13, που ουσιαστικά είναι μία μέτρια αναβάθμιση του περυσινού μοντέλου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η Apple επιφυλάσσει τις μεγάλες αλλαγές με το μοντέλο της επόμενης χρονιάς. Παρόλα αυτά ο Γκάρμαν δεν έδωσε στο σχόλιό του περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιθανές αλλαγές σε επίπεδο hardware.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της TF Securities, εκτίμησε ότι η Apple θα ξεκινήσει να «αποσύρει» την εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης από το 2022 και θα ξεκινήσει με το μοντέλο iPhone 14 Pro (υποθετική ονομασία) να χρησιμοποιεί την hole-punch για την τοποθέτηση της εμπρόσθιας κάμερας, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλά μοντέλα Android των υπολοίπων κατασκευαστών.

Παράλληλα, φήμες και εικασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στο Διαδίκτυο, οι οποίες λένε ότι πρόκειται για μια συσκευή που μοιάζει με υπερμέγεθες iPhone 4 , χωρίς εγκοπή εμπρόσθιας κάμερας, χωρίς οι πίσω κάμερες να εξέχουν και χρήση τιτανίου σαν υλικό κατασκευής.

Άλλες φήμες θέλουν την Apple να εγκαταλείπει εντελώς τα «μικρά» iPhone από την γκάμα της, τα οποία θα αντικαταστήσει με μεγαλύτερα «κανονικά» μοντέλα, που θα έχουν μέγεθος ανάλογο των μοντέλων Pro. Επιπλέον, έντονη είναι η φημολογία για μελλοντική εγκατάσταση του αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη, χωρίς να είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στα μοντέλα του 2022.

Ωστόσο όλα αυτά παραμένουν φήμες, εκτιμήσεις και αναλύσεις. Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο σχεδιασμό της Apple μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση η γενική αίσθηση είναι ότι η αμερικανική εταιρεία «πρέπει» να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στις μελλοντικές συσκευές της.