X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΙσραηλινές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας προσκαλούνται να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα,...

Ισραηλινές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας προσκαλούνται να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο

Εδώ και καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές μεταξύ Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων και ισραηλινών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας (high-tech), με σκοπό να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους από το Ισραήλ στην Ελλάδα, μετέδωσε την Τρίτη το βράδυ το ιδιωτικό ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι 12».

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και ισραηλινών επιχειρηματιών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και άρχισαν με ελληνική κυβερνητική πρωτοβουλία. Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει πακέτο κινήτρων για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες, που απασχολούν χιλιάδες υπαλλήλους, προκειμένου να μετεγκασταθούν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, απ’ όπου και καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τα κίνητρα που φέρεται να θέλει να προσφέρει η Ελλάδα προκειμένου οι ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να μεταφέρουν την έδρα τους επικεντρώνονται σε φορολογικές ελαφρύνσεις, οικονομικές διευκολύνσεις κατά το στάδιο της μετεγκατάστασης, ειδικό καθεστώς άδειας παραμονής και εργασίας, μέχρι και εξασφάλιση υψηλού επιπέδου όρων διαβίωσης για τους εργαζομένους και τα μέλη των οικογενειών τους, φροντίζοντας ακόμα και για την εκπαίδευση των παιδιών τους στην Ελλάδα.

Το ισραηλινό «Κανάλι 12» μετέδωσε ότι επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να διασταυρώσει τις πληροφορίες, που προέρχονται από ισραηλινούς επιχειρηματικούς κύκλους. Η ελληνική πρεσβεία δεν διέψευσε τις πληροφορίες, όπως μετέδωσε ο ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.

Στο χθεσινό φύλλο της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας «Μααρίβ», δημοσιεύθηκε σχετικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο «κοντινή χώρα προσφέρει κίνητρα σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, προκειμένου να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους και να μετεγκατασταθούν εκεί οι εργαζόμενοί τους». Το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν κατονόμαζε ποια είναι η “κοντινή χώρα” που ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα κυβέρνηση Νετανιάχου και με την αύξηση της πολιτικής πόλωσης εξαιτίας της προωθούμενης δικαστικής μεταρρύθμισης, παρατηρείται ολοένα και περισσότερο η τάση ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας να μεταφέρουν το κεφάλαιό τους σε ξένες χώρες.

Η μεταφορά ισραηλινών κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού το τελευταίο διάστημα αποτελεί ένδειξη της ανησυχίας του επιχειρηματικού κόσμου ότι οι συναλλαγές τους με το εξωτερικό θα επηρεαστούν αρνητικά σε περίπτωση που εφαρμοσθούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες φέρονται ότι θα επηρεάσουν όχι μόνο τη φυσιογνωμία του πολιτεύματος ή το σύστημα φορολόγησης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αλλά και τις σχέσεις των διεθνών αγορών ως προς όσες εταιρείες εδρεύουν στο Ισραήλ.

Ο κλάδος των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ανθεί στο Ισραήλ, με τους υπαλλήλους τους να είναι οι πλέον υψηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην τοπική αγορά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share