X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚαινοτόμες ιδέες εταιρειών παρουσιάστηκαν σε επενδυτές και επιχειρηματίες, στη Λεμεσό

Καινοτόμες ιδέες εταιρειών παρουσιάστηκαν σε επενδυτές και επιχειρηματίες, στη Λεμεσό

Την ευκαιρία σε 17 καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες και SMEs (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε υποψήφιους επενδυτές και επιχειρηματίες, έδωσε το International Investment Forum που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, περισσότεροι από 70 άτομα συμμετείχαν στο φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στο ASBIS High Tech Cluster και στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Organizing acceleration for high-potential innovative SMEs» – (Gazelle), που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg Balkan-Mediterranean Programme 2014-2020.

Το Gazelle project αποτελεί έναν συνεκτικό μηχανισμό που στόχο έχει την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης για καινοτόμες εταιρείες, διευκολύνοντας τη μεταφορά γνώσης και βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη εργαλείων για business angels (επιχειρηματικοί άγγελοι) και επιχειρηματίες.

Πέραν των ιδεών των 17 εταιρειών, κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές δραστηριότητες του Gazelle project, όπως η επιχειρηματική επιτάχυνση και η μεταφορά τεχνολογίας για καινοτόμες νεοφυείς SMEs.

Ταυτόχρονα, προστίθεται, παρουσιάστηκαν οι τομείς υποστηρικτικής δραστηριοποίησης και η πλατφόρμα με τα εργαλεία για νεοφυείς εταιρείες.

Η Ελίζα Λουκαΐδου, διευθύντρια του επιταχυντή «ARIS – A REALLY INSPIRING SPACE» (του εθνικού κέντρου υποστήριξης για το Gazelle project στην Κύπρο), τόνισε τη σημασία των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως είπε, τα κονδύλια αυτά διευκολύνουν σημαντικά την υλοποίηση σημαντικών έργων, που με τη σειρά τους διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και ενίσχυση των καινοτόμων εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και στη στήριξη της διακρατικής συνεργασίας στην Ευρώπη

Εξάλλου, προστίθεται, η κεντρική ομιλήτρια Marie-Therese Fam, συνεταίρος στη Silicon Badia, έδωσε χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τη διαδικασία συγκέντρωσης κεφαλαίων για καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share