X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚαλύτερος ο Ιούλιος από τον Ιούνιο για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, εκτιμά ο...

Καλύτερος ο Ιούλιος από τον Ιούνιο για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Καλύτερος από τον Ιούνιο θα είναι φέτος ο Ιούλιος όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του τοπικού Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ).

Πρόσθεσε ότι «αναμένεται πως οι κρατήσεις για τον μήνα Ιούλιο θα είναι καλύτερες από τον Ιούνιο. Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου τον Ιούνιο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα αναμένεται να κλείσουν γύρω στο 60 – 65%».

Είμαστε ικανοποιημένοι, συνέχισε “από τις κρατήσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην επαρχία, υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, ωστόσο αυτές (κρατήσεις) δεν θυμίζουν σε τίποτε αυτό που γινόταν στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια, όταν η πληρότητα στα ξενοδοχεία  ξεπερνούσε το 90%. Με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας η πληρότητα που έχουμε αυτή την περίοδο, είναι για μας μια θετική εξέλιξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε πως «αναμένεται ότι ο Ιούλιος θα είναι καλύτερος όσον αφορά τις κρατήσεις και βλέπουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει, ωστόσο όλα είναι της τελευταίας εβδομάδας και της τελευταίας στιγμής ειδικά μέσω διαδικτύου. Η καρδιά του καλοκαιριού είναι ο Ιούλιος και μας ικανοποιεί το γεγονός ότι θα έχουμε αρκετές κρατήσεις, ενώ βλέπουμε ότι και ο Αύγουστος πηγαίνει εξίσου καλά».

Ανέφερε επίσης ότι «μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και το χάσιμο των αγορών από την Ρωσία και την Ουκρανία, οι τουρίστες που φτάνουν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι από τη Βρετανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες για προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη Γαλλία, τη Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Τσεχία, την Ελβετία και άλλες χώρες».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών, ο κ. Τάκκας απάντησε πως «αυτό συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 31 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθά τόσο τους ξενοδόχους όσο και τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά τα Σαββατοκύριακα με τους Κύπριους οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα έστω και για δύο μέρες».

Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου απάντησε πως «στο πρόγραμμα των επιχορηγημένων διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού, συμμετέχουν από την ελεύθερη επαρχία γύρω στα 88 ξενοδοχεία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share