X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚαμία ρατσιστική διάκριση, λέει η ΕΜΕΛ που διερευνά τις συνθήκες του περιστατικού...

Καμία ρατσιστική διάκριση, λέει η ΕΜΕΛ που διερευνά τις συνθήκες του περιστατικού με μαθήτρια

Τη λύπη της για το περιστατικό το γεγονός ότι μια μαθήτρια δεν επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και ταλαιπωρήθηκε, ανεξάρτητα από τους λόγους και τις συνθήκες που συνέβη αυτό, εκφράζει η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, η οποία απορρίπτει κάθε νύξη για ρατσιστική ή άλλη διάκριση από προσωπικό της εταιρείας.

Σε σχέση με τις αναφορές ότι στη συγκεκριμένη μαθήτρια δεν επετράπη η επιβίβαση σε λεωφορείο στην επαρχία Λεμεσού, διότι δεν είχε το ποσό του αντιτίμου του εισιτηρίου, η ΕΜΕΛ αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωση ότι καμία σχετική καταγγελία ή παράπονο δεν είχε υποβληθεί προς την εταιρεία, πριν την καταγγελία σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, ώστε να την εξετάσει και να μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

«Επειδή η ΕΜΕΛ πραγματοποιεί πολλές δεκάδες μαθητικά δρομολόγια καθημερινά, από και προς όλα τα σχολεία της πόλης και της υπαίθρου, ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει σε πραγματική διαπίστωση γεγονότων και με βάση μόνο τις γενικές καταγγελίες σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή», προσθέτει.

Αναφέρει δε ότι, από την μετέπειτα διερεύνηση και αφού εντοπίστηκε ο παραπονούμενος και η μαθήτρια, ξεκίνησε η διερεύνηση «με βάση τα πραγματικά γεγονότα» προσθέτοντας πως κύριο γεγονός είναι ότι η μαθήτρια δεν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, ενώ οι συνθήκες που συνέβη αυτό διερευνώνται.

Η ΕΜΕΛ τονίζει ότι υπάρχουν σαφείς και κατηγορηματικές οδηγίες προς τους οδηγούς, να δείχνουν κατανόηση σε παρόμοιες περιπτώσεις και ότι «στα 11 χρόνια που η ΕΜΕΛ πραγματοποιεί τα μαθητικά δρομολόγια, δεν είχε προηγουμένως ποτέ αναφορά για τέτοιο περιστατικό».

Επιπρόσθετα, η εταιρεία σημειώνει ότι, για τον συγκεκριμένο οδηγό, με συνολική υπηρεσία 26 ετών ως οδηγός λεωφορείων και μεταφοράς μαθητών, δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα άλλο παράπονο για την επαγγελματική του συμπεριφορά.

Η ΕΜΕΛ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε νύξη για ρατσιστική ή άλλη ανάλογη διάκριση εκ μέρους του προσωπικού της, υποδεικνύοντας πως «η κοινωνική συνεισφορά της στα 11 χρόνια της λειτουργίας της αποδεικνύουν ξεκάθαρα το αντίθετο».

Στην ίδια διαδρομή, όπως και στις πλείστες μαθητικές διαδρομές, μεταφέρονται από την ΕΜΕΛ εδώ και χρόνια μαθητές πολλών εθνικοτήτων που φοιτούν στα σχολεία μας, χωρίς καμία διάκριση και το ίδιο συμβαίνει και στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share