X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚάποιες χώρες έκαναν "αβάσιμες δηλώσεις" για την έκρηξη δήλωσε το Κρεμλίνο, ουκρανικός...

Κάποιες χώρες έκαναν “αβάσιμες δηλώσεις” για την έκρηξη δήλωσε το Κρεμλίνο, ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος η αιτία κατά το ρωσικό ΥΠΑΜ

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Τετάρτη ότι κάποιες χώρες έκαναν «αβάσιμες δηλώσεις» για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε, όπως εξήγησε, από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν έχουν ενεργοποιηθεί ειδικοί δίαυλοι επικοινωνίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά υπογράμμισε ότι η αμερικανική αντίδραση ήταν «συγκρατημένη», σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών.

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε νωρίτερα ότι η Βαρσοβία δεν έχει «αδιάσειστα στοιχεία» για το ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο.

Ο  Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος η αιτία

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε εξάλλου πως η έκρηξη προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο και πως τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία δεν έφθασαν πιο κοντά από 35 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.

“Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου στην Πολωνία από τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο χωριό Σεβόντοφ ταυτοποιήθηκαν αδιαμφισβήτητα από ειδικούς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ως στοιχεία ενός κατευθυνόμενου αντιαεροπορικού πυραύλου του αντιαεροπορικού συστήματος S-300  της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το ΥΠΑΜ.

Δεν είναι δυνατό να επαληθευθούν οι εικόνες ή η ταυτοποίηση από ανεξάρτητη πηγή.

Το ΥΠΑΜ της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι δεν στοχοποίησε το Κίεβο στη διάρκεια των χθεσινών εκτεταμένων πληγμάτων.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς στην πόλη ανέφεραν πυραυλικά πλήγματα, μεταξύ άλλων και σε κτίρια κατοικιών, και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη χθες σε μερικές από τις πιο σφοδρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share