X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΚαρκίνος, στρατηγική για φάρμακα και χρήση δεδομένων οι προτεραιότητες του EU4Health, λέει...

Καρκίνος, στρατηγική για φάρμακα και χρήση δεδομένων οι προτεραιότητες του EU4Health, λέει η Κυριακίδου

Την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε διασυνοριακές απειλές καθώς και την εφαρμογή των στρατηγικών της ΕΕ για τη ψηφιακή διάσταση της υγείας και το σχέδιο της Ευρώπης κατά του καρκίνου περιλαμβάνουν οι προτεραιότητες του προγράμματος EU4Health του οποίου το πρόγραμμα εργασίας από την Κομισιόν.

«Με βάση την εμπειρία μας από την πανδημία COVID-19, προχωράμε στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η οποία όχι μόνο θα ενισχύσει την κοινή ετοιμότητα της ΕΕ για την αντιμετώπιση αναδυόμενων απειλών για την υγεία, αλλά και θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες στον τομέα της υγείας, όπως είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, τη φαρμακευτική στρατηγική και τον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων για την υγεία», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η οικοδόμηση αυτού του μακροπρόθεσμου έργου που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά στη ζωή κάθε πολίτη της ΕΕ θα απαιτήσει σημαντική δέσμευση και χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια», συνέχισε.

«Η έγκριση του προγράμματος εργασίας EU4Health για το 2023, εκ των οποίων 169 εκ για το EU Cancer Plan, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Με προϋπολογισμό 735,8 εκατομμύρια ευρώ, το εν λόγω πρόγραμμα εργασίας θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε και να εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών μας, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερή υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και τον λαό της στον τομέα της υγείας», κατέληξε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι τομείς στους οποίους επικεντρώνονται οι δράσεις που προβλέπονται στο EU4Health αφορούν την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ σε διασυνοριακές απειλές κατά της δημόσιας υγείας, την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χώρου Ψηφιακών Δεδομένων για την Υγεία, η Φαρμακευτική Στρατηγική για την Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου.

Επίσης στο πρόγραμμα εργασίας περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Δικτύων Αναφοράς, οι ενέργειες που γίνονται σε σχέση με τις προκλήσεις για τη ψυχική υγεία και την παγκόσμια υγεία.

Το πρόγραμμα εργασίας προβλέπει ακόμα ενέργειες στήριξης για την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει προκλήσεις στον τομέα της υγείας που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της Ρωσικής εισβολής. Τον Ιούλιο, υπενθυμίζεται, η Κομισιόν υπέγραψε συμφωνία με τις Ουκρανικές αρχές για πρόσβαση στα κονδύλια του προγράμματος EU4Health.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share