Home Featured Καταιγισμός Ρωσικών Πυραύλων στο Ντονμπάς ενώ εξέπνευσε το Τελεσίγραφο για την Παράδοση της Μαριούπολης

Καταιγισμός Ρωσικών Πυραύλων στο Ντονμπάς ενώ εξέπνευσε το Τελεσίγραφο για την Παράδοση της Μαριούπολης

0
Καταιγισμός Ρωσικών Πυραύλων στο Ντονμπάς ενώ εξέπνευσε το Τελεσίγραφο για την Παράδοση της Μαριούπολης

Με μαζική χερσαία επίθεση και καταιγισμό πυραύλων ξεκίνησε η μάχη του Ντονμπάς, με στόχο οι ρωσικές δυνάμεις να ανοίξουν στα νότια διάδρομο προς την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό τελεσίγραφο για τη Μαριούπολη φέρεται να εξέπνευσε στις 2 το μεσημέρι, καθώς το ρωσικό υπουργίο Άμυνας υποστήριξε ότι για όσους καταθέσουν τα όπλα θα υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος. Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέμεινε ότι δεν υπάρχουν πλέον άμαχοι στον τελευταίο θύλακα αντίστασης όπως περιγράφεται το εργοστάσιο χάλυβα «Αζοφστάλ»,που σύμφωνα με ουκρανικές πηγές έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για 1.000 αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ακόμα και ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ ζήτησε από τους παγκόσμιους ηγέτες «να υπάρξει ασφαλής διάδρομος απομάκρυνσης  αμάχων, αλλά και των σορών που πρέπει να ταφούν με αξιοπρέπεια»

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε πως όλα θα τελειώσουν εντός της ημέρας.

Στο στόχαστρο των Ρώσων, οι περιοχές του Ντονέτσκ: Μαρίνκα, Σλαβιάνσκ και Κραμματόρσκ δέχθηκαν επιθέσεις ενώ εκρήξεις συντάραξαν το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, το Μικολάιφ, τη Ζαπορίζια. Σειρήνες ήχησαν στο Κίεβο ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν 1.260 στόχοι.

Σε συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές βρίσκονται όλες οι περιοχές της Ουκρανίας, εκτός από τις κατεχόμενες από τους Ρώσους Χερσώνα και Κριμαία. Μαζικά πυρά πυροβολικού και εκτοξεύσεις ρουκετών αναφέρθηκαν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στην ανατολική Ουκρανία και ήδη οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.

«Η επόμενη φάση του πολέμου είναι πιθανόν ένας πόλεμος φθοράς που ενδέχεται να διαρκέσει πολλούς μήνες. Η Ρωσία θα στοχεύσει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του αριθμού των στρατιωτών της», αναφέρουν βρετανικές διπλωματικές πηγές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε για μεγάλη επίθεση των Ρώσων στα ανατολικά, διαμηνύοντας ότι «οι Ουκρανοί δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή ουκρανικής γης».

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν χωριό στην επαρχία Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας, όμως μέσα σε ρωσικό έδαφος, τραυματίζοντας μια κάτοικο.

Συνομιλίες κορυφής για σκληρότερες κυρώσεις και νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες αργότερα σήμερα με θέμα την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ιαπωνίας, κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν επίσης στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να μεταφέρει πίσω στη χώρα τους, τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από Ελλάδα και Ισπανία  δεν μπορούσε να περάσει από τον εναέριο χώρο των υπόλοιπων κρατών, όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση.

Η απόσταση που διήνυσε συνολικά το αεροσκάφος, υπολείπεται ελάχιστα αυτής της μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης.

Η Ρωσία απέλασε στο μεταξύ 36 διπλωμάτες από το Βέλγιο και την Ολλανδία, ως αντίμετρα στην πολιτική κυρώσεων της Δύσης.

https://www.youtube.com/watch?v=NgjDRrIqaNA&feature=emb_title

Πηγή:http://www.ertnews.gr