X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας

Κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας

Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων, με ορισμένες εξαιρέσεις, από την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από την 1η Ιουνίου η χρήση μάσκας παύει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, πλην των νοσοκομειακών μονάδων, των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και συναφών δομών, καθώς και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, τα οποία λειτουργούν χωρίς αριθμημένες θέσεις (τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, μετρό).

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπεραστικής συγκοινωνίας, στα οποία υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, όπως τρένα, αεροπλάνα, κ.λπ., η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η χρήση μάσκας παύει να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας προβλέπεται από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επανεξεταστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας συνεπάγεται τη μη επιβολή προστίμων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η σύσταση της Πολιτείας παραμένει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα από τις ευάλωτες ομάδες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share