X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταργούνται τα τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην...

Καταργούνται τα τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προανήγγειλε την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν προπαραγγείλει rapid τεστ αντιγόνου πριν από την άφιξή τους στην Αγγλία και να υποβάλλονται σε αυτό το τεστ έως το τέλος της δεύτερης ημέρας μετά από την ημέρα άφιξης.

Επισκεπτόμενος το μεσημέρι νοσοκομείο στο Μίλτον Κινς, ο κ. Τζόνσον, χωρίς να δώσει περαιτέρω χρονικές λεπτομέρειες, δήλωσε ότι, «αν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, περνάμε τώρα από το κύμα της Όμικρον και μπορείτε να δείτε ότι οι δείκτες αρχίζουν να βελτιώνονται».

Άρα, συνέχισε, «αυτό που κάνουμε για τα ταξίδια για να δείξουμε ότι η χώρα είναι ανοιχτή για δουλειές και για ταξιδιώτες, είναι πως θα δείτε αλλαγές, έτσι ώστε όσοι φτάνουν στην Αγγλία να μη χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ αν έχουν εμβολιαστεί, αν είναι δίπλα εμβολιασμένοι».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή καταγράφηκαν 74.799 κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά το προηγούμενο επταήμερο τα κρούσματα ήταν κατά 15,4% μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share