X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣKατεδαφίσεις κτιρίων με ρωγμές λόγω καθίζησης στα Ιμαλάϊα

Kατεδαφίσεις κτιρίων με ρωγμές λόγω καθίζησης στα Ιμαλάϊα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια γιγαντιαία επιχείρηση κατεδάφισης στην πόλη Τζοσιμάτ των Ιμαλαΐων, όπου ρωγμές έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες κτίρια λόγω καθίζησης του εδάφους.

Δύο ξενοδοχεία κατεδαφίστηκαν υπό την επίβλεψη ειδικών και τοπικών αξιωματούχων, μια ημέρα αφότου διαδηλωτές διέκοψαν τις εργασίες, απαιτώντας μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

Αποζημίωση περίπου 1.700 ευρώ αποφασίστηκε να δοθεί στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια θα κατεδαφιστούν, όπως δήλωσε την Τρίτη ινδός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Πολλοί κάτοικοι αποδίδουν την καθίζηση του εδάφους σε κατασκευαστικά έργα στην περιοχή τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων για λογαριασμό του κρατικού ενεργειακού κολοσσού NTPC.

Η διεύθυνση της NTPC διαψεύδει πως οι σήραγγες που άνοιξαν υπάλληλοί της στην ευρύτερη περιοχή ευθύνονται για το φαινόμενο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ρωγμές έχουν αναφερθεί σε περισσότερα από 700 κτίρια στην Τζοσιμάτ, μια πόλη περίπου 17.000 κατοίκων. Οι τοπικές αρχές απομάκρυναν περισσότερους από 400 κατοίκους, των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share