Home Featured Καθαρά κέρδη 1,0 δισεκατομμυρία δολάρια για το α΄ τρίμηνο η UBS

Καθαρά κέρδη 1,0 δισεκατομμυρία δολάρια για το α΄ τρίμηνο η UBS

0
Καθαρά κέρδη 1,0 δισεκατομμυρία δολάρια για το α΄ τρίμηνο η UBS

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, πιθανότατα θα ολοκληρώσει την εξαγορά της ανταγωνίστριας της, Credit Suisse, αναφέρει η UBS, ανακοινώνοντας παράλληλα εξαιρετικά καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 1,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο εάν η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας είναι αρκετά ισχυρή για να συνεχίσει την επιβαλλόμενη συμμαχία της με την Credit Suisse.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του ελβετικού χρηματοοικονομικού δικτύου AWP ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου της UBS θα ανέλθουν σε περίπου 1,7 δισ. δολάρια, από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι.

Αν και κατάφερε να συγκεντρώσει καθαρά κέρδη 1,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, η UBS αναφέρει ότι υπήρξαν ισχυρές εισροές από πελάτες της, καθώς ετοιμαζόταν να ενσωματώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

«Οι σταθερές υποκείμενες επιδόσεις μας και οι ισχυρές εισροές μας αυτό το τρίμηνο αποδεικνύουν ότι συνεχίζουμε να είμαστε πηγή σταθερότητας για τους πελάτες μας σε περιόδους σημαντικής αβεβαιότητας», αναφέρει σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Ermotti.

«Ο ισολογισμός μας για όλες τις εποχές και το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο μας που δημιουργεί κεφάλαια επέτρεψε να είμαστε μέρος της λύσης σε μια κρίσιμη στιγμή για το ελβετικό και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», υπογραμμίζει.

Η Credit Suisse αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι σχεδόν 70 δισ. δολάρια είχαν αποσυρθεί από την τράπεζα μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, δημοσιεύοντας παράλληλα, ίσως τα τελικά τριμηνιαία αποτελέσματα πριν από τη συγχώνευση.

Οι περισσότερες από τις αποσύρσεις έγιναν στην ανακοίνωση της 19ης Μαρτίου ότι η UBS είχε ενισχυθεί από τις ελβετικές αρχές με 3,25 δις. δολάρια για να μπορέσει να διασφαλίσει ότι η μικρότερη, αλλά ακόμη «πολύ μεγάλη» αντίπαλός της, δεν θα χρεοκοπήσει.

Πηγή:ΚΥΠΕ