Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν εναντίον άνδρα στον Καναδά

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν εναντίον άνδρα στον Καναδά

0
Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν εναντίον άνδρα στον Καναδά

Ένας άνδρας κατηγορήθηκε τη Δευτέρα για τρομοκρατία μετά από επεισόδιο με μαχαίρι σε στάση λεωφορείου στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Abdul Aziz Kawam αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας και επίθεσης, που διαπράχθηκαν “προς όφελος, υπό την καθοδήγηση ή σε συνεργασία με μια τρομοκρατική ομάδα, (δηλαδή) το Ισλαμικό Κράτος”, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν από την Εισαγγελική Υπηρεσία.

Ο ύποπτος απείλησε αρχικά έναν άνδρα σε στάση λεωφορείου κρατώντας ένα μαχαίρι στο λαιμό του το πρωί του Σαββάτου, κοντά στην πόλη Surrey, ένα προάστιο του Βανκούβερ.

Το θύμα κατάφερε να διαφύγει. Λίγο μετά, ο Kawam επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο όπου φέρεται να τσακώθηκε με έναν άλλο άνδρα και κατά τη διάρκεια του καυγά τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Το θύμα υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να αναρρώσει.

Η επίθεση αυτή ακολούθησε πολλά βίαια επεισόδια σε ολόκληρο τον Καναδά, τα τελευταία χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο, ένας άνδρας σκότωσε 11 άτομα και μαχαίρωσε άλλα 18, σε μια απομονωμένη κοινότητα ιθαγενών στην επαρχία Σασκάτσουαν. Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για τρομοκρατία, αφού σκότωσε τέσσερα μέλη μιας μουσουλμανικής οικογένειας, παρασύροντάς τα με το φορτηγό του στο Οντάριο.

Ένας ένοπλος μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό σκότωσε 22 ανθρώπους στη Νέα Σκωτία τον Απρίλιο του 2020, δύο χρόνια αφότου ένας οδηγός ενός βαν σκότωσε 11 πεζούς στο Τορόντο. Και το 2017, δράστης σκότωσε έξι πιστούς σε τζαμί της πόλης του Κεμπέκ.

Πηγή:ΚΥΠΕ