X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαθίζηση στις μετοχές της UBS και Credit Suisse, τριγμοί και σε τίτλους...

Καθίζηση στις μετοχές της UBS και Credit Suisse, τριγμοί και σε τίτλους ευρωπαϊκών τραπεζών

Καθίζηση καταγράφουν οι μετοχές της ελβετικής UBS τη Δευτέρα, καθώς η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse με τίμημα $3,25 δισ δεν φαίνεται να καθησυχάζει τις αγορές, καθώς σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν και μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η αξία των μετοχών της UBS στο ελβετικό χρηματιστήριο((Six) υποχώρησε μέχρι και 12% το πρωί της Δευτέρας, προτού μετριαστούν οι απώλειες. Αντίστοιχα οι μετοχές της Credit Suisse άνοιξαν με 64% πτώση, μόλις κάτω από τα 0,68 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή, πολύ χαμηλότερα από την τιμή εξαγοράς από την UBS, που καθορίστηκε στα 0,76 ελβετικά φράγμα ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή υποχώρησε στο κλείσιμο της Παρασκευής στα 1,86 ελβετικά φράγμα με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να διαμορφώνεται στα $8,7 δισ.

Όπως και η UBS, η Credit Suisse είναι μια από τις 30 παγκόσμια συστημικές τράπεζες.

Στο μεταξύ, οι μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών υπέστησαν καθίζηση στον απόηχο της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS.

O δείκτης Stoxx Europe 600 Banks κατέγραφε νωρίτερα πτώση 5%, με τις μετοχές των γαλλικών κολοσσών BNP Paribas και Societe Generale να υποχωρούν κατά περίπου 7%, τις μετοχές της γερμανικής Deutsche Bank να παρουσιάζουν απώλειες που ξεπερνούσαν το 9% και τους τίτλους της βρετανικής Standard Chartered να υποχωρούν σχεδόν κατά 5%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share