X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαθυστερεί το πρώτο πλοίο με σιτηρά που αναχώρησε από την Ουκρανία

Καθυστερεί το πρώτο πλοίο με σιτηρά που αναχώρησε από την Ουκρανία

Το πρώτο πλοίο σιτηρών που αναχώρησε από ουκρανικό λιμάνι στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα δεν θα φθάσει στον Λίβανο την Κυριακή, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας στον Λίβανο.

Το πλοίο Razoni αναχώρησε από την Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη Δευτέρα, μεταφέροντας 26.527 τόνους αραβοσίτου και αναμενόταν να φθάσει την Κυριακή στο λιμάνι της Τρίπολης, στον βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και τις λιβανέζικες λιμενικές αρχές.

Ωστόσο, η ουκρανική πρεσβεία στον Λίβανο δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι το πλοίο «καθυστερεί» και «δεν φθάνει σήμερα», χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τη νέα ημερομηνία άφιξης ή τον λόγο καθυστέρησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου MarineTraffic.com, το Razoni έπλεε ανοικτά των τουρκικών ακτών σήμερα το πρωί.

Εντωμεταξύ, έφτασε στην Ουκρανία το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή, στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Τσορνομόρσκ, για να μεταφέρει σιτηρά στις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

Νωρίτερα την Κυριακή, τέσσερα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά αγροτικά προϊόντα απέπλευσαν από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της χώρας διά θαλάσσης.

«Το πλοίο FULMAR S έφτασε στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ και είναι έτοιμο για φόρτωση», ανέφερε το Υπουργείο στο Facebook.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share