X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚαθυστερήσεις, καταχρήσεις, νέα φάρμακα και ΓεΣΥ σε σύσκεψη Προέδρου με ΟΑΥ

Καθυστερήσεις, καταχρήσεις, νέα φάρμακα και ΓεΣΥ σε σύσκεψη Προέδρου με ΟΑΥ

Η λειτουργία του ΓεΣΥ, το ζήτημα των φαρμάκων, των καταχρήσεων στα δημόσια νοσηλευτήρια καθώς και των Πρώτων Βοηθειών, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ΟΑΥ και του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Υπουργός Υγείας είπε πως σήμερα συζητήθηκαν διάφορα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους ασθενείς την περασμένη Δευτέρα.

«Σε αυτή τη συνάντηση ζητήθηκαν εξηγήσεις για αυτά τα προβλήματα, και δεσμεύτηκε και ο ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας να δουλέψουμε αρμονικά και σε συνεργασία για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν και τους ασθενείς εδώ και αρκετό καιρό», ανέφερε.

Κληθείς να αναφερθεί συγκεκριμένα στα προβλήματα που συζητήθηκαν και στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως τα χρονοδιαγράμματα θα τα μελετήσει ο ΟΑΥ καθώς μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε η συζήτηση των προβλημάτων.

Όσον αφορά τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη, ήταν εκείνα που είχαν τεθεί από τους ασθενείς προηγουμένως. Ένα από αυτά αφορά τα νέα φάρμακα στο σύστημα, είπε ο Υπουργός, σημειώνοντας πως για το συγκεκριμένο υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και από το Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων θεμάτων ήταν το θέμα των Πρώτων Βοηθειών, οι καταχρήσεις, το ΓεΣΥ και το κατά πόσον θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηπαντέλας, ήταν ξεκάθαρος πως δεν αλλάξει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ.

Ερωτηθείς σχετικά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Υπουργός είπε πως ήδη έχει σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα από το Υπουργείο η θέση του ΟΑΥ και κάποιες συμφωνίες, τις οποίες πρέπει να μελετήσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα υπάρξει συνάντηση όλων των μερών για να βρεθεί ο πιο σωστός τρόπος επίλυσης του ζητήματος.

Σε γραπτή δήλωσή της για τη συνάντηση, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις του με τους Φορείς Υγείας, δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του ΟΑΥ, τα μέλη της οποίας συνεχάρη για το έργο που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για την προσπάθεια που καταβάλλεται όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρει η κ. Παρισινού, μελετήθηκαν τρόποι βελτίωσης του συστήματος ελέγχου για να αποφεύγονται καθυστερήσεις, αλλά και καταχρήσεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για διενέργεια αυστηρών ελέγχων. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για τη διαδικασία ένταξης καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως δηλώνει γραπτώς η κ. Παρισινού, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, υπογραμμίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share