Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Καύσωνες στη βόρεια και κεντρική Κίνα, πλημμύρες στο νότο

Καύσωνες στη βόρεια και κεντρική Κίνα, πλημμύρες στο νότο

0
Καύσωνες στη βόρεια και κεντρική Κίνα, πλημμύρες στο νότο

Οι καύσωνες στη βόρεια και κεντρική Κίνα αύξησαν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς εκατομμύρια πολίτες άνοιξαν τα κλιματιστικά τους για δροσιά ενώ αντίθετα τα νερά των πλημμύρων στο νότο βύθισαν χωριά και παγίδευσαν κατοίκους.

Την Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες σε περιοχές στις επαρχίες Σαντόνγκ, Χενάν και Χεμπέϊ.

Αρκετές άλλες πόλεις στη Σαντόνγκ, τη δεύτερη σε πληθυσμό επαρχία της Κίνας, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις «κόκκινου συναγερμού» για υψηλή θερμοκρασία, οι οποίες έχουν ωθήσει σε επίπεδα ρεκόρ τη ζήτηση για κλιματισμό για περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι θερμοκρασίες στις περιοχές αναμένονταν να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το μέγιστο φορτίο ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο της Σαντόνγκ έφτασε τα 92,94 εκατομμύρια κιλοβάτ την Τρίτη, ξεπερνώντας τη ζήτηση του 2020 των 90,22 εκατομμυρίων κιλοβάτ.

Τμήματα των τριών επαρχιών αντιμετώπισαν συνθήκες ξηρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες έφτασαν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στις νότιες επαρχίες αντίθετα τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για να απομακρύνουν τους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους.

Σε επτά τουλάχιστον επαρχίες επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις.

Τουλάχιστον 110 ποτάμια πλημμύρισαν.

Στο Γκουανγκντόνγκ, το επαρχιακό τμήμα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών είπε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις επηρέασαν 479.600 ανθρώπους, 27,13 εκτάρια καλλιεργειών και κατέρρευσαν 1.729 σπίτια, με αποτέλεσμα την οικονομική απώλεια 1,756 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Πηγή:ΚΥΠΕ