Home Featured Κέρδη $8,2 δισεκατομμυρίων κατέγραψε η BP στο α’ τρίμηνο, μετά τις περσινές ζημιές ρεκόρ

Κέρδη $8,2 δισεκατομμυρίων κατέγραψε η BP στο α’ τρίμηνο, μετά τις περσινές ζημιές ρεκόρ

0
Κέρδη $8,2 δισεκατομμυρίων κατέγραψε η BP στο α’ τρίμηνο, μετά τις περσινές ζημιές ρεκόρ

Καθαρά κέρδη 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP, σε αντίθεση με τις ζημιές ρεκόρ που είχε ανακοινώσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω του τερματισμού των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, η BP είχε καταγράψει την μεγαλύτερη ιστορικά τριμηνιαία ζημία ύστερα από τους φόρους, ύψους 20,4 δισ. δολάρια, καθώς η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία οδήγησε στην αποχώρηση της εταιρείας από τις ρωσικές επιχειρήσεις της.

Η BP είχε υποστεί πριν από ένα χρόνο ζημιές ύψους 25,5 δισ. δολαρίων προ φόρων, αφού εγκατέλειψε το μερίδιο της ύψους 19,75% στον ρωσικό ενεργειακό όμιλο Rosneft, τερματίζοντας τις επενδύσεις της στην Ρωσία, διάρκειας πέραν των τριών δεκαετιών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαλειφθεί η θετική επίδραση που είχε η αύξηση των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τις περιορισμένες προμήθειες πετρελαίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία της, παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου, Ρωσίας.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney χαρακτήρισε την απόδοση του πρώτου τριμήνου «ισχυρή», καθώς ο όμιλος επικεντρώνεται «σε ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 1,75 δισ. δολάρια στους μετόχους, υπό την μορφή μερίσματος.

Πηγή:ΚΥΠΕ