X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚηδεύεται ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Κηδεύεται ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ

Κηδεύεται σήμερα στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Η κηδεία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ από τις 6:00 η σορός του εκλιπόντος θα εκτεθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Ο γιός του, Παύλος,  αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ η ταφή του Κωνσταντίνου θα γίνει στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, δίπλα στους γονείς του.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, τα οποία αφορούν τόσο την αστυνόμευση και την κυκλοφορία στους δρόμους, όσο και τον εναέριο χώρο της Αττικής. Χαρακτηριστικά, προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία των drones τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής και για συγκεκριμένες ώρες προβλέπει ΝΟΤΑΜ. Στο σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ για τη Δευτέρα αναμένεται να μετάσχουν περισσότεροι από 1.000

Παράλληλα, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία. Βασιλικά μέλη έχουν φτάσει επίσης από Δανία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Μονακό, Σερβία και Βουλγαρία. Επίσης, στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Παρών στην κηδεία θα είναι, όπως ανακοίνωσε, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share