X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚίνα: Σκόπιμη η συντριβή του Boeing 737 με τους 132 επιβάτες το...

Κίνα: Σκόπιμη η συντριβή του Boeing 737 με τους 132 επιβάτες το Μάρτιο

Ανάλυση Αμερικανών στα μαύρια κουτιά, την οποία επικαλείται η Wall Street Journal, έδειξε πως κάποιος από το πιλοτήριο οδήγησε σκόπιμα το αεροσκάφος πάνω στην πλαγιά που συνετρίβη.

Η πτήση της China Eastern Airlines, MU5375, που συνετρίβη το Μάρτιο οδηγώντας στον θάνατο τους 132 επιβαίνοντές του, φαίνεται να οδηγήθηκε επίτηδες πάνω στο βουνό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η ανάλυση που έγινε στο μαύρο κουτί από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνει ότι κάποιος στο πιλοτήριο του Boeing 737-800 έκανε, επίτηδες, τη μοιραία βουτιά.

Ανώνυμη πηγή, που μίλησε στη Wall Street Journal, ανέφερε ότι «το αεροπλάνο έκανε ότι του ζητήθηκε να κάνει από κάποιον στο cockpit».

Το αεροσκάφος διατηρούσε σταθερό ύψος μέχρι να πέσει, απότομα, 20.000 πόδια πριν τελικώς συντριβεί.

Το 2018 και 2019 είχαν καταγραφεί δύο συντριβές Boeing 737-Max, μεταγενέστερου μοντέλου του 737-800, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν προβλήματα στον σχεδιασμό.
poster

Η διαδρομή που ακολούθησε το αεροπλάνο, η έλλειψη έκκλησης για βοήθεια και το ότι δεν χάθηκε ποτέ το σήμα, δημιούργησαν υποψίες στους ερευνητές που είδαν ομοιότητες με τη συντριβή πτήσης της Germanwings το 2015. Σε εκείνη την περίπτωση, ο πιλότος το έριξε επίτηδες στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας 150 άτομα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) είπε ότι το πλήρωμα πληρούσε τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν την απογείωση, το αεροσκάφος δεν μετέφερε επικίνδυνα υλικά και δεν φάνηκε να συνάντησε κακοκαιρία, αν και όπως τόνισε η πλήρης διερεύνηση των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας μπορεί να πάρει χρόνια.

Επίσης, η αεροπορική εταιρεία σημείωσε πως κυβερνήτης και συγκυβερνήτης δεν αντιμετωπίζαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Πηγή:TaNea.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share