Home Featured Κινητή μονάδα για εμβολιασμό με 3η δόση των άνω των 40 ετών θα βρίσκεται στη Λάρνακα το Σάββατο

Κινητή μονάδα για εμβολιασμό με 3η δόση των άνω των 40 ετών θα βρίσκεται στη Λάρνακα το Σάββατο

0
Κινητή μονάδα για εμβολιασμό με 3η δόση των άνω των 40 ετών θα βρίσκεται στη Λάρνακα το Σάββατο

Ατομα άνω των 40 ετών θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ενισχυτική/3η δόση του εμβολίου κατά της COVID–19, από την κινητή μονάδα εμβολιασμού που θα λειτουργήσει στη πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και δη για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, θα λειτουργήσει κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Λάρνακα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Η μονάδα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ευρώπης, στηΝ παραλία των Φοινικούδων».

Προστίθεται ότι «ύστερα από συνεννόηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, θα βρίσκονται στη κινητή μονάδα εμβολιασμού για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό».

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από τη συγκεκριμένη κινητή μονάδα είναι «άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης). Ακόμα άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος των τριών (3) εβδομάδων που απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης)».

Οσον αφορά τον εμβολιασμό για την ενισχυτική/3η δόση, «θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση. Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο σημείο του εμβολιασμού θα παρευρεθεί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη και τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα».

Πηγή:ΚΥΠΕ