X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚοινές ναυτικές ασκήσεις με Ρωσία και Κίνα, ανακοινώνει η Νότια Αφρική

Κοινές ναυτικές ασκήσεις με Ρωσία και Κίνα, ανακοινώνει η Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική, η οποία αντιστάθηκε στο να πάρει θέση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα διοργανώσει κοινές θαλάσσιες ασκήσεις διάρκειας 10 ημερών με τη Ρωσία και την Κίνα τον επόμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ασκήσεις με την ονομασία «Mosi», που μεταφράζεται ως «καπνός» στην τοπική γλώσσα Τσουάνα, έχουν προγραμματιστεί για τις 17 έως τις 27 Φεβρουαρίου, στα ανοιχτά του λιμανιού του Ντούρμπαν και του Ρίτσαρντς Μπέι.

Θα είναι η δεύτερη τέτοια άσκηση στην οποία συμμετέχουν οι τρεις ναυτικές δυνάμεις, ανέφερε η Εθνική Άμυνα της Νότιας Αφρικής.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν.

Περισσότερα από 350 στελέχη του νοτιοαφρικανικού στρατού θα συμμετάσχουν «μαζί με τους Ρώσους και Κινέζους ομολόγους τους, με στόχο την ανταλλαγή επιχειρησιακών δεξιοτήτων και γνώσεων», ανέφερε ο στρατός.

Η Νότια Αφρική ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία των BRICS, μιας ομάδας που περιλαμβάνει επίσης τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα. Μια ηπειρωτική δύναμη, η Νότια Αφρική αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που έχει προκαλέσει σαρωτικές κυρώσεις από τη Δύση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημοκρατική Συμμαχία (DA) επέκρινε τις «ανόητες» ασκήσεις που διεξάγονται σε «μια άβολη στιγμή της παγκόσμιας γεωπολιτικής ιστορίας λόγω του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία».

Οι κοινοί ελιγμοί αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι «προκατειλημμένη», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Άμυνας του DA, Κόμπους Μαράις.

Πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ότι η αξία για τη Ρωσία είναι να επιδείξει τη γεωπολιτική της επιρροή στη νότια Αφρική ως μέρος των παγκόσμιων πολεμικών αγώνων της εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share