Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση της E3 και Ηνωμένων Πολιτειών με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου

Κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση της E3 και Ηνωμένων Πολιτειών με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου

0
Κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση της E3 και Ηνωμένων Πολιτειών με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου

Διαβουλεύσεις πραγματοποίησαν, οι Πολιτικοί Διευθυντές (PDs) του E3 (Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ) και ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν, με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, τα κράτη μέλη του, την Αίγυπτο και την Ιορδανία στο Ριάντ.

Αντάλλαξαν απόψεις για την πολιτική κατάσταση και την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του Ιράν.

Επίσης, αναφέρθηκαν στον επερχόμενο έβδομο γύρο συνομιλιών για την επιστροφή του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών στην αμοιβαία, πλήρη συμμόρφωση με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPoA).

Οι εκπρόσωποι της Ε3 και των Ηνωμένων Πολιτειών επανέλαβαν τη σημασία, για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την περιοχή και πέραν αυτής, να επιτευχθεί και να εφαρμοστεί γρήγορα μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων για τον σκοπό αυτό και να διασφαλιστεί ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν περιορίζεται αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

Χαιρέτισαν τις προσπάθειες των περιφερειακών εταίρων τους για αποκλιμάκωση των εντάσεων και προώθηση του διαλόγου στην περιοχή και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ευρύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια της περιοχής.

Συζήτησαν για τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης και μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων και UAV που οδήγησαν σε επιθέσεις εναντίον περιφερειακών εταίρων.

Επανέλαβαν την ανησυχία τους και την καταδίκη τους για τέτοιες αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες.

Τόνισαν, επίσης, ότι ο ενισχυμένος περιφερειακός διάλογος και η επιστροφή στην αμοιβαία συμμόρφωση με το JCPoA θα ωφελήσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, θα επιτρέψει περισσότερες περιφερειακές εταιρικές σχέσεις και οικονομικές ανταλλαγές, με μακροχρόνιες επιπτώσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των ανθρώπων εκεί, συμπεριλαμβανομένων των Ιρανών.

Πηγή:ΚΥΠΕ