Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες διαχείρισης νερού σε συνέδριο στην Πάφο

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες διαχείρισης νερού σε συνέδριο στην Πάφο

0
Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες διαχείρισης νερού σε συνέδριο στην Πάφο

Η περιφερειακή συνεργασία για θέματα παροχής νερού, ενέργειας και τροφίμων και η προώθηση της καθαρής ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή ήταν το αντικείμενο τριήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το σεμινάριο συγκέντρωσε κορυφαίους εμπειρογνώμονες διαχείρισης νερού από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και το Ισραήλ.

Οι περιφερειακοί εμπειρογνώμονες θα συμβάλουν σε πλαισιωμένες συζητήσεις σχετικά με το νερό, την ενέργεια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, οδηγώντας σε πιθανές ιδέες για εφαρμοσμένα και ερευνητικά έργα που συγκαλούνται από εθνικούς και διεθνείς εταίρους, αναφέρει ο κ. Φαίδωνος.

Τα πορίσματα του σεμιναρίου αναμένεται να συνοψιστούν σε μια δημοσίευση που θα εκπονηθεί από κοινού από την Οξφόρδη και του συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως το σεμινάριο χρηματοδοτείται πλήρως από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο πλαίσιο του Προγράμματος Oxford Martin για τη Διασυνοριακή Διαχείριση Πόρων, με πρόσθετη υποστήριξη από την Wohl Clean Growth Alliance του Βρετανικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, το σεμινάριο διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Ινστιτούτο Καινοτομίας Πάφου και τον Δήμο Πάφου υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πηγή:ΚΥΠΕ