X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚρήτη και Κορσική δεν ανήκουν πλέον σε περιοχές υψηλού κινδύνου για τη...

Κρήτη και Κορσική δεν ανήκουν πλέον σε περιοχές υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία

Η γερμανική Κυβέρνηση αφαιρεί από την Κυριακή τα δημοφιλή νησιά διακοπών της Κρήτης και της Κορσικής καθώς και την γαλλική περιοχή της Οξιτανίας από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου για κορωνοϊό. Στη Γαλλία, αυτή η ταξινόμηση θα ισχύει μόνο για την περιοχή Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή και ορισμένα υπερπόντια εδάφη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), σε πολλές περιοχές διακοπών, υπάρχουν σημάδια χαλάρωσης στην πανδημία του κορωνοϊού. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αφαιρεί από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου δημοφιλή νησιά της Μεσογείου, άλλα όμως κράτη προστίθενται σε αυτόν.

Η Ελλάδα –όπου πέρα από την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο δεν θα έχει αυτήν την ταξινόμηση- έχει πλέον αφαιρεθεί εντελώς από τον κατάλογο.

Η Νορβηγία με τις επαρχίες του Όσλο και του Viken, καθώς και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Νικαράγουα και η Γρενάδα ταξινομούνται από εδώ και πέρα ως περιοχές υψηλού κινδύνου.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν χώρες και περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό. Όσοι επιστρέφουν από ταξίδι από τις περιοχές αυτές και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Αλλά μπορούν μετά από πέντε ημέρες να απαλλαγούν από την υποχρέωση αυτή με αρνητικό τεστ.

Για την ταξινόμηση – σε αντίθεση με το παρελθόν – δεν είναι καθοριστικής σημασίας μόνον ο αριθμός των κρουσμάτων. Άλλα κριτήρια είναι η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας ή η έλλειψη δεδομένων για την κατάσταση της πανδημίας.

Από την Κυριακή και μετά, ένα μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής δεν θα είναι πλέον επικίνδυνη περιοχή: Η Αργεντινή, η Βολιβία, η Παραγουάη, ο Ισημερινός και το Περού θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο. Επιπλέον, θα διαγραφούν το Ομάν και η Ναμίμπια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share