X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΚρυπτονομίσματα: Πτωχεύει η FTX – Αναταραχή στην Αγορά Crypto

Κρυπτονομίσματα: Πτωχεύει η FTX – Αναταραχή στην Αγορά Crypto

Σε πτώχευση η FTX – Οδηγείται μεγάλη αναταραχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης του κλάδου των κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried.

Ξεκινά έτσι η διαδικασία πτώχευσης, που έχει σημάνει μεγάλη αναστάτωση γενικότερα στον κλάδο.

Οι ανακοινώσεις, οι οποίες έγιναν στον λογαριασμό της FTX στο Twitter, έρχονται λίγες μέρες μετά από την αποχώρηση του μεγαλύτερου ανταγωνιστής της, Binance, από μια προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς.

Η εταιρεία έμεινε έτσι στην προσπάθεια συγκέντρωσης περίπου 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προ ημερών, ο Sam Bankman-Fried, είχε στείλει στους υπαλλήλους του ένα θλιβερό μήνυμα. «Συγγνώμη», τους είπε. «Τα θαλάσσωσα».

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ο μεγάλος αντίπαλος της FTX, Binance, σχεδίαζε να εξαγοράσει την κύρια πλατφόρμα συναλλαγών της για να τη σώσει από μια «κρίσης ρευστότητα».

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, τον οποίο ο δισεκατομμυριούχος είχε κατηγορήσει για δολιοφθορά, θα ήταν τώρα ο Λευκός Ιππότης του.

Όμως, λίγο αργότερα η Binance ανακοίνωσε ότι υποχωρεί από τα σχέδιά της για την απόκτηση του FTX, αφήνοντας την αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων στα «κρύα του λουτρού».

«Στην αρχή, η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX», ανέφερε η Binance σε tweet την Τετάρτη. «Αλλά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχο ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε».

Όπως σημειώνεται σχετικά, στην πτωχευτική διαδικασία συμπεριλαμβάνεται και η χρηματιστηριακή εταιρεία του ομίλου του San Bankman-Fried, Alameda Research.

Πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία αυτή βρισκόταν εν μέρει πίσω από τα προβλήματα της FTX και φέρεται να χρωστάει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μπαράζ απο χρεοκοπίες.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share