Home Featured Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά, περιφερειακά, μεταναστευτικό συζήτησαν Χριστοδουλίδης – Σακελλαροπούλου

Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά, περιφερειακά, μεταναστευτικό συζήτησαν Χριστοδουλίδης – Σακελλαροπούλου

0

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ελλάδα, τα ευρωπαϊκά θέματα, περιφερειακά ζητήματα και τα τριμερή σχήματα συνεργασίας καθώς και το μεταναστευτικό ζήτημα συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Ελληνίδα ομόλογός του, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, συζητήθηκαν η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, πάντα υπό την αιγίδα των ΗΕ, με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου, και η επικείμενη επίσκεψη της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τις διμερείς επαφές που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακόμη συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας, ενώ σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά ζητήματα και τις τριμερείς συνεργασίες συζητήθηκε ο ρόλος των δυο χωρών στην περιοχή και η αναβάθμισή του. Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία.

Για τα ευρωπαΪκά θέματα συζητήθηκαν ο ενεργός ρόλος και λόγος που πρέπει να έχουν Κύπρος και Ελλάδα και υπήρξε συντονισμός για τα θέματα της ατζέντας του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε σχέση με το μεταναστευτικό συζητήθηκε η διαχείρισή του υπό το φως ότι Κύπρος και Ελλάδας αποτελούν κράτη της πρώτης γραμμής σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών.

Πηγή:ΚΥΠΕ